Ολομέτωπη επίθεση KKE κατά λοιπών κομμάτων

Ολομέτωπη επίθεση KKE κατά λοιπών κομμάτων

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολυσέλιδο «κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής» του κόμματος με αποδέκτες τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, το KKE ζητεί την ενίσχυσή του στις εκλογές της 7ης Μαρτίου και ταυτόχρονα εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και εναντίον του Συνασπισμού H Κεντρική Επιτροπή κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για αντιλαϊκή πολιτική, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά δεν υφίστανται διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, ενώ επαναλαμβάνει ότι ο Συνασπισμός είναι αφερέγγυος και ανειλικρινής. Εντονες είναι εξάλλου οι επικρίσεις του KKE προς την κυβέρνηση και για την εξωτερική της πολιτική

Στο κάλεσμα αναφέρεται ότι «ζούμε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από επιδρομές στις λαϊκές κατακτήσεις, αλλαγές στα σύνορα, σκληρό ανταγωνισμό για τη διανομή και αναδιανομή των αγορών και του πλούτου, που παράγουν με ιδρώτα και αίμα οι εργαζόμενοι» και προστίθεται:

«Οι αξίες της ταξικής πάλης, του κοινωνικού αγώνα, αμφισβητούνται και λοιδορούνται. Ανοιχτά και απροσχημάτιστα εμποδίζονται οι λαοί να επιλέγουν τον δρόμο που αυτοί θέλουν για την κοινωνική λαϊκή ευημερία, την πολιτική ανεξαρτησία, την ειρήνη. Καταπατούνται ωμά δικαιώματα και στοιχειώδεις ελευθερίες. Συσσωρεύονται κεφάλαια και κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν μια βασανιστική καθημερινότητα. H νέα γενιά μεγαλώνει σε πλήρη ανασφάλεια».

Η K.E. τονίζει ότι «το KKE απέδειξε ότι είναι κόμμα που αντέχει, ξέρει να μάχεται, προσπαθεί για την ενότητα και τη συσπείρωση, σέβεται τις συνεργασίες» και ότι «η πολιτική του KKE απαντά στο σήμερα και στο αύριο των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα. H ψήφος στο KKE είναι η μόνη που δίνει κέρδος. Για τον λαό δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του KKE, από τον απεγκλωβισμό και από τα δύο αυτά κόμματα. Για να ανοίξει στις 8 του Μάρτη ένα παράθυρο αισιόδοξης προοπτικής. Να φυσήξει αναγεννητικός άνεμος λαϊκής δυναμικής».

Να καταψηφισθούν…

Το KKE ζητεί την καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και ταυτόχρονα την ενίσχυση του KKE γιατί: «Με ισχυρό KKE που παλεύει μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. Δίνεται σταθερή, αταλάντευτη απάντηση στον δικομματισμό που θέλει τον λαό μοιρολάτρη, χωρίς αυτοπεποίθηση. Γίνεται ένα βήμα μπροστά για να ανυψωθεί η λαϊκή πάλη σε επίπεδο δυναμικής μαζικής αντεπίθεσης. Μεγαλώνει η αποτελεσματικότητα του λαϊκού κινήματος. Επιταχύνονται οι διεργασίες για την αντιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή συμμαχία. Ενισχύεται η πάλη κατά της αφαίρεσης δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, του εντεινόμενου αυταρχισμού και της καταστολής. Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική η K.E. του KKE τονίζει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ -με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου- προχώρησε σε νέα εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, του λαού». Για τη Ν.Δ. τονίζει ότι καπηλεύεται τα λαϊκά προβλήματα και δημαγωγεί ασύστολα, ενώ και αυτή έχει «θεό της» τα συμφέροντα του κεφαλαίου, υπηρετεί την ONE και το NATO. Εντονη τέλος είναι η κριτική προς τον ΣΥγια τον οποίο αναφέρει ότι «οι αριστεροί δεν έχουν λόγο να εμπιστευθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ», γιατί είναι αφερέγγυος και ανειλικρινής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή