ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«OI ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ KAI THN ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

Σημίτης: H Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο

Στην επισήμανση ότι «η Ελλάδα αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο», προέβη ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, που στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία επισκέφθηκε το Πανθεσσαλικό Ολυμπιακό Κέντρο στον Βόλο. O κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο «αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν μόνον έργα στην Αθήνα και στο Κέντρο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αφορούν όλη την περιφέρεια, γι’ αυτό έχουν σημειωθεί σημαντικές επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες συμβάλλουν αποφασιστικά στην επίτευξη της αμετακίνητης επιδίωξής μας, που για μας αποτελεί εθνικό στόχο και δεν είναι άλλη από την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας», κατέληξε ο πρωθυπουργός. O κ. Σημίτης επρόκειτο αργά χθες το απόγευμα να παρουσιάσει την Περιφερειακή Χάρτα Σύγκλισης για τη Θεσσαλία.

ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ OI ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εξι μήνες παράταση στα ΚΕΠ

Ανανεώνονται για έξι μήνες οι συμβάσεις των υπαλλήλων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που λήγουν μέσα στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Στόχος της ρύθμισης είναι να λειτουργήσουν απρόσκοπα τα ΚΕΠ. «Το υπουργείο Εσωτερικών εξασφάλισε ήδη την έγκριση από την αρμόδια τριμερή εξ υπουργών επιτροπή των πιστώσεων για τις νέες συμβάσεις του προσωπικού των ΚΕΠ», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Μπίστης. Παράλληλα, το ΥΠΕΣΔΔΑ σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ ζητεί από τους δημάρχους και τους νομάρχες να υπογράψουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την ημερομηνία διάλυσης της Βουλής, τις νέες εξάμηνες συμβάσεις που λήγουν το επόμενο δίμηνο και οι οποίες πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στο ήδη απασχολούμενο προσωπικό. Αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει η διαδικασία για τη στελέχωση των ΚΕΠ με μόνιμο προσωπικό.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

«Είναι σαπουνόφουσκες»

«Πομφόλυγες και σαπουνόφουσκες» χαρακτήρισε χθες η κ. Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στη NET τις εκπαιδευτικές εισηγήσεις που φέρεται να εξαγγέλλει τις προσεχείς ημέρες ο κ. Γ. Παπανδρέου. «Τα πετάνε στις εκλογές έτσι, κι ό,τι πιάσουν. Μιλάνε μόνο για κατάργηση των εξετάσεων και όχι για ένα σύστημα ενταγμένο στη συνολική τους αντίληψη για την παιδεία», προσέθεσε και ζήτησε από τους πολίτες «που διαφωνούν με την πολιτική του δικομματισμού να αξιοποιήσουν την ψήφο τους και να την στείλουν στο κόμμα μας που ξέρει να μάχεται». «Εμείς συζητάμε αυτό το ζήτημα ενταγμένο σ’ ένα σχέδιο όπου θα υπάρχει υποχρεωτική εκπαίδευση 12χρονη και ενιαία, δημόσιο σύστημα μεταλυκειακών σπουδών για τα παιδιά που θέλουν να έχουν μια επαγγελματική ειδίκευση. Χωρίς συνύπαρξη με την ιδιωτική παιδεία ή τα ιδιωτικοποιημένα πανεπιστήμια. H πρόταση μόνο για κατάργηση των εξετάσεων συνδέεται με ιδιωτικά πανεπιστήμια πολλών ταχυτήτων, με πανεπιστήμια που θα φτιάχνουν διάφοροι και κρύβει το πρόβλημα ότι θα υπάρχουν παιδιά που θα εγκαταλείπουν τα θρανία πριν τελειώσουν το Λύκειο. Οταν οι ταξικοί φραγμοί θα γίνουν μεγάλοι, τα παιδιά που θα βγαίνουν από το Λύκειο θα είναι λιγότερα από τις θέσεις στα Πανεπιστήμια», κατέληξε η γραμματέας του KKE, λέγοντας μάλιστα ότι «το ζήτημα μπορεί να συζητηθεί αλλά όχι σαν μια σαπουνόφουσκα και υποκατάστατο της ιδιωτικοποίησης».

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Περιοδεία Κωνσταντόπουλου

Στα Εξάρχεια θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. O κ. N. Κωνσταντόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του, θα επισκεφθεί καφενεία της περιοχής και τη λαϊκή αγορά Εξαρχείων, ενώ η περιοδεία του θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι, από τα γραφεία του ΣΥστη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Καλλιδρομίου.

ΓΙΑ TO ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

Περιβαλλοντική μελέτη

Οι πολεοδομικοί όροι για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού σε έκταση 75 στρεμμάτων στο Γουδί θα είναι σύμφωνοι με την κειμένη νομοθεσία, ενώ θα συνταχθεί περιβαλλοντική μελέτη. Τη διαβεβαίωση έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Λιάνης, επισημαίνοντας ότι στη B΄ Ζώνη Υμηττού, όπου ανήκει ο συγκεκριμένος χώρος ανεγέρσεως, επιτρέπονται πολιτιστικές και αθλητικές λειτουργίες. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το νέο γήπεδο θα βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από τα παρακείμενα νοσοκομεία, ώστε να μην υπάρχει ακουστική όχληση. Από την πλευρά του ο βουλευτής του KKE κ. Ορ. Κολοζώφ που έφερε το θέμα με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, έκανε λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα, αφού επιτρέπεται ο συστηματικός τεμαχισμός της συνολικής εκτάσεως 965 στρεμμάτων στο χώρο των πρώην στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Γουδί, ο οποίος είναι νομοθετημένος ως χώρος υψηλού πρασίνου.

ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ KAI ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Επίθεση Τσοβόλα

«Η ηγεσία της Ν.Δ. ανταγωνίζεται την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε ανούσιες προεκλογικές υποσχέσεις, με τελικό στόχο να εγκλωβίσουν τα θύματα της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πολιτικής τους στο δικομματικό σύστημα, που οδήγησε στο περιθώριο τη νεολαία και τα λαϊκά, γενικότερα, στρώματα». Στη δήλωση αυτή προέβη χθες ο κ. Δημ. Τσοβόλας απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. στην K.E. επιτροπή της Ν.Δ. «Υπόσχεται -και η ηγεσία της Ν.Δ.- παροχές και ρυθμίσεις, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση προς τη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία τους, η οποία προωθεί τη μείωση του κράτους πρόνοιας και τον σημαντικό περιορισμό του δημόσιου τομέα, μέσα από τον οποίο και μόνο, μπορεί να προωθηθεί κοινωνική πολιτική», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή