Αντικρουόμενες εκτιμήσεις ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις

Αντικρουόμενες εκτιμήσεις ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικρουόμενα συναισθήματα έχουν προκαλέσει στο στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος τα ευρήματα του τελευταίου κύμματος των δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν τη διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να σταθεροποιείται στην περιοχή των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Στο επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, σημειώνουν πως καταρρίπτεται στην πράξη το επιχείρημα της Ν.Δ. ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ήταν ένα «επικοινωνιακό τρικ», που μετά την υπερπροβολή των πρώτων ημερών θα «ξεφούσκωνε». Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν πως η δυναμική του υπουργού Εξωτερικών παρουσιάζει στην παρούσα φάση μια μικρή κάμψη. Εκτιμούν, όμως, ότι το συνέδριο και η ανάδειξη του κ. Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου με άμεση ψηφοφορία από όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα, για την κάλυψη της διαφοράς που χωρίζει στην παρούσα φάση το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. Και ότι, ως εκ τούτου, τα δύο κόμματα θα εισέλθουν στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου από την ίδια αφετηρία.

Αλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι όμως λιγότερο αισιόδοξα. Αναγνωρίζουν μεν πως η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μετέβαλε το πολιτικό κλίμα και απέτρεψε μια «στρατηγική ήττα» του κυβερνώντος κόμματος. Ομως, σπεύδουν να προσθέσουν πως πλέον ο κ. Παπανδρέου καλείται να «σπάσει τον σκληρό πυρήνα» των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που έχουν στραφεί προς τη Ν.Δ. Και έτσι, η περαιτέρω μείωση της διαφοράς μεταξύ των δύο κόμματων θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Πάντως, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, όλα τα κορυφαία στελέχη αποτιμούν θετικά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. H υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου σε δηλώσεις της σημείωσε ότι «αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι η δυναμική που έχει το ΠΑΣΟΚ», ενώ έσπευσε να προσθέσει πως «ταυτόχρονα τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι με τη δουλειά που απαιτείται θα έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα». Από την πλευρά του, ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως «εκείνο το οποίο παγιώνεται είναι η αλλαγή του πολιτικού κλίματος και η υπεροχή του Γιώργου Παπανδρέου». «Εκτιμώ ότι δημιουργούνται οι όροι, όλες οι προϋποθέσεις ότι μαζί με τους πολίτες θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας στη νέα εποχή», κατέληξε ο κ. Πρωτόπαπας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος χθες είχε συνεργασίες με τους στενούς του συνεργάτες, σήμερα και αύριο θα περιοδεύσει στην Αρτα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα. O κ. Παπανδρέου αναμένεται ότι θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους αγρότες. Παράλληλα, πέραν του ανοικτού διαλόγου που θα έχει και πάλι με τους πολίτες, προγραμματίζει και μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αρτα, ως «αντίβαρο» στην παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή