Μεγάλες μεταρρυθμίσεις την επομένη των εκλογών

Μεγάλες μεταρρυθμίσεις την επομένη των εκλογών

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητά του ότι στις 7 Μαρτίου, ανοίγει ο κύκλος της Νέας Διακυβέρνησης, ξεκινούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μπαίνει τέλος στην εποχή της αλαζονείας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής, μιλώντας χθες στην τελευταία, προ των εκλογών, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. O κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στα μέλη της K.E., επισήμανε ότι έχει δημιουργηθεί «ένα πανίσχυρο κοινωνικό ρεύμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, μια κοινωνική συμμαχία με στόχο τις ουσιαστικές αλλαγές».

Χρησιμοποιώντας τον όρο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» για να περιγράψει τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται από εκείνους που δεν σέβονται τους θεσμούς και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, για να μη χάσουν την εξουσία, ο κ. Καραμανλής ζήτησε ουδετερότητα του κράτους κατά την προεκλογική περίοδο. Κατέστησε μάλιστα υπεύθυνο τον ίδιο «τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ» -τον οποίο δεν κατονόμασε- σε περίπτωση που διαμορφωθούν συμπεριφορές καθεστωτικές.

Ταυτόχρονα, ζήτησε για άλλη μία φορά από τον «νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ», να κατονομάσει ποιοι είναι οι αλαζόνες υπουργοί, ποια είναι τα λάθη που έκαναν και ποιος θα πληρώσει το τίμημα για τα λάθη αυτά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας αυστηρούς τόνους, ζήτησε εκ νέου από τους οπαδούς και τα στελέχη του κόμματος να μην ακολουθήσουν το ΠΑΣΟΚ στην ένταση και στον φανατισμό και να μην χρησιμοποιούν προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η παράταξη έχει συγκεκριμένο στρατηγικό προσανατολισμό και μελετημένα μέτρα, που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος κ. Γ. Σουφλιάς, μιλώντας στη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι οι 45 ημέρες που απομένουν έως τις εκλογές, είναι κρίσιμες, ζήτησε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να μην αφήσουν ούτε μια ημέρα να πάει χαμένη.

«Η Νέα Δημοκρατία, με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών», τόνισε ο κ. Σουφλιάς, «έχει ένα προβάδισμα τριών εκατοστιαίων μονάδων, τα αποτελέσματα είναι τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί ποτέ για κόμμα σε δημοσκόπηση και όσοι μετακινούνται προς τη Νέα Δημοκρατία είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσους ακολουθούν την αντίστροφη πορεία. Το 4% του εκλογικού σώματος μετακινείται από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Σουφλιάς ζήτησε σοβαρή και ήπια αντιπαράθεση χωρίς ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις. Με στόχο τον ενιαίο πολιτικό λόγο, όπως έκανε γνωστό, θα εκδίδονται καθημερινά για τους βουλευτές σημεία πολιτικού λόγου. O γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ανέφερε βασικά παραδείγματα που αποδεικνύουν, όπως τόνισε, την αναξιοπιστία του κ. Γ. Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, για το οποίο ο κ. Παπανδρέου άλλα έλεγε πριν από χρόνια κι άλλα λέει τώρα. Στο θέμα της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών την στιγμή κατά την οποία έχει συνυπογράψει το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Και, τέλος, στο θέμα της τετραετούς εργασίας των νέων χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρο που δεν εφαρμόσθηκε ποτέ στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή