H εξυπηρέτηση φίλων στη Βουλή προκαλεί κυβερνητική κρίση

H εξυπηρέτηση φίλων στη Βουλή προκαλεί κυβερνητική κρίση

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυβερνητική κρίση που οδήγησε χθες βράδυ στην παραίτηση του υφυπουργού Οικονομίας κ. Πάχτα, αλλά και μείζον θέμα ηθικής τάξεως εγείρεται για τους εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανθόπουλο, Κατσανέβα, Κουρουπλή, Κίρκο, Διαμαντή, Βούγια, Χρυσανθακόπουλο, Στρατηλάτη και Φλώρο, οι οποίοι εισήγαγαν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο φωτογραφική τροπολογία, που επέτρεπε την οικοδόμηση 5.000 τουριστικών καταλυμάτων σε δασική έκταση 17.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, από την κατασκευαστική εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή του κ. Στέγκου, ιδιοκτήτρια του Πόρτο Καρράς, όπου είχε φιλοξενηθεί και η σύνοδος κορυφής το περασμένο καλοκαίρι.

Με την αποκάλυψη της φωτογραφικής διάταξης από τον πρόεδρο της N. Δ. κ. Καραμανλή στη Βουλή, πρώτος αντέδρασε ο υπουργός Οικονομίας κ. Νικ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος δήλωσε ότι θα αναιρεθεί με νέα που θα κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο. Ομως, ο θόρυβος δεν κόπασε και χθες υπό το βάρος των αντιδράσεων ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση, θέτοντας ευθέως ζήτημα διαγραφής του παραιτηθέντος κ. Πάχτα από τους συνδυασμούς του κυβερνώντος κόμματος. Το θέμα έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν βουλευτές δήλωσαν ότι δεν υπέγραψαν ή πως η υπογραφή τους υπεκλάπη, με αποτέλεσμα να εγείρεται και θεσμικό ζήτημα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται παρόμοια τακτική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση προώθησης συμφερόντων, με αντάλλαγμα προεκλογική χρηματοδότηση. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν ως πρωτεργάτη της τροπολογίας τον κ. Ανθόπουλο, ο οποίος έχει προσφέρει νομικές υπηρεσίες στην Τεχνική Ολυμπιακή. Λέγεται δε ότι η τροπολογία καταρτίσθηκε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της Τεχνικής Ολυμπιακής και έφθασε χέρι χέρι στους βουλευτές. Να σημειωθεί ότι ζήτημα διαγραφής από τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ τίθεται και για τον κ. Ανθόπουλο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κρίση πρώτου μεγέθους, η οποία επιβαρύνει αφάνταστα το προεκλογικό κλίμα για το κυβερνών κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή