ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ

Ρογκ: Κάνει ό,τι μπορεί η Ελλάδα για την ασφάλεια

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, σε συνεργασία και με άλλες κυβερνήσεις, για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εκφράζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της Οργανωτικής Επιτροπής «ATHENS.04» με αφορμή τις 200 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης. O κ. Ρογκ προσθέτει όμως ότι «φυσικά, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% ασφάλεια». Επιπλέον, εμφανίζεται κατηγορηματικός για όσα γράφονται περί πιθανής εμπλοκής της ολυμπιακής προετοιμασίας στην προεκλογική περίοδο και δηλώνει ότι «δεν ανησυχούμε». Οπως λέει, «έχουμε λάβει εγγυήσεις από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, και από τον κ. Σημίτη και από τον κ. Καραμανλή, ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την προετοιμασία των Αγώνων» και καταλήγει ευχόμενος «στην τελετή λήξης να μπορώ να χαμογελάσω πλατιά και να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό».

ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στον Πρόεδρο ο κ. Σημίτης

Την 11η Φεβρουαρίου προσδιόρισε ως την πιθανότερη ημερομηνία διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλο. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που ήταν ωριαίας διάρκειας, ο κ. Σημίτης σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του κ. T. Ερντογάν για το Κυπριακό. «H δήλωση αυτή είναι εξαιρετικά ασαφής. Εκείνο που χρειάζεται είναι η λύση να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην E.E. χωρίς δυσκολίες, χωρίς προσκόμματα, ώστε να ασκήσει όλες τις δυνατότητές της».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY ΣΥΝ

Η εισαγωγή της ETA στο Χ.Α.

Το σκάνδαλο της εισαγωγής της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E στο Χρηματιστήριο τελείως υποτιμημένης, με προφανές αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων από το Δημόσιο, φέρνει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νικ. Κωνσταντόπουλος. Οπως επισημαίνει, η ETA A.E. αποτέλεσε κυβερνητική επινόηση για την εμπορευματοποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ με ειδική τροπολογία που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία με επικεφαλής τους κ. K. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου εισάγεται κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας ειδικός τρόπος αποτίμησης της περιουσίας που παραχωρήθηκε ή θα παραχωρηθεί στην ETA από το Δημόσιο. Με τον ίδιο διαβλητό τρόπο, συνεχίζει, προωθείται η εισαγωγή της ETA στο Χρηματιστήριο. «Είναι ή όχι ρυθμίσεις υπέρ της διαπλοκής και της κερδοσκοπίας οι διατάξεις αυτές, όταν προβλέπουν ότι ο στρατηγικός επενδυτής με μειοψηφία μετοχών μπορεί να διορίζει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ETA που εκφεύγοντας πλέον από την κατηγορία των ΔΕΚΟ καθίσταται πανίσχυρο ιδιωτικό μονοπώλιο;», ρωτά τον πρωθυπουργό ο κ. Κωνσταντόπουλος.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Θ. Κουλουμπής στη Ν.Δ.

Με τον κ. Θανάση Κουλουμπή, γιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε το πρωί στη Ρηγίλλης ο K. Καραμανλής και τον ευχαρίστησε για την απόφασή του να συμμετάσχει στην προσπάθεια της Ν.Δ. O κ. Κουλουμπής θα είναι υποψήφιος στη B΄ Αθηνών. Μετά την ανακοίνωση, εξάλλου, των ψηφοδελτίων σε 25 νομούς της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό του ο πρώην βουλευτής Αρτας, κ. Λευτέρης Παπαδημητρίου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν θύμα επίθεσης της «17 Νοέμβρη». «Οι συνεπείς αγωνιστές που έγραψαν με το αίμα τους – κυριολεκτικά και μεταφορικά- την ιστορία της παράταξης, αντί της ηθικής και πολιτικής δικαίωσης «ανταμείβονται» με τη χολή του αποκλεισμού», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ O ΣΠ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέτρα Ν.Δ. για Ενοπλες Δυνάμεις

Νέα μέτρα από το πρόγραμμα της Ν.Δ. για τις Ενοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: H παροχή δυνατότητας στους ανυπότακτους, που συμπληρώνουν το 35ο έτος της ηλικίας τους, να εξαγοράζουν το υπόλοιπο της θητείας τους, μετά τη βασική τους εκπαίδευση, καταβάλλοντας μηνιαίο μισθό ΕΠΟΠ επί τους μήνες της οφειλόμενης θητείας (ο υπολογισμός θα γίνεται με τους μήνες θητείας που θα ισχύουν τη στιγμή της εξαγοράς). H θέσπιση του θεσμού των Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας που Θα υπηρετούν στο στράτευμα με ειδικό καθεστώς και θα αμείβονται όπως οι μόνιμοι ομόβαθμοί τους και η εκχώρηση βοηθητικών δραστηριοτήτων σε επιχειρήσεις των τοπικών κοινωνιών.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ TO ΔΗΚΚΙ

Στο ΠΑΣΟΚ ο M. Δασκαλάκης

Τη θετική του ανταπόκριση στην πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου για συμμετοχή στην ανασύνθεση της «δημοκρατικής παράταξης» γνωστοποίησε χθες το πρώην στέλεχος του ΔΗΚΚΙ κ. M. Δασκαλάκης. O κ. Δασκαλάκης, που πριν ενταχθεί στο ΔΗΚΚΙ είχε διατελέσει μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές πως δεν έχει μέχρι τώρα προβεί σε καμία επαφή με το κυβερνών κόμμα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ KAI ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις

Να τοποθετηθούν για το πώς αντιμετωπίζουν τον μελλοντικό ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων καλούν τους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς οι κ. Γρ. Βαλιανάτος, Οδ. Βουδούρης, N. Πιτσούλης και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Με ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στους κ. K. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου τονίζουν μεταξύ άλλων ότι κατά τη γνώμη τους το διακύβευμα των εκλογών είναι ο πραγματικός εκσυγχρονισμός της χώρας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν την ανάγκη ενθάρρυνσης της λεγόμενης «κοινωνίας των πολιτών» και των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή