Συζήτηση με εργαζόμενες μητέρες είχε ο Καραμανλής

Συζήτηση με εργαζόμενες μητέρες είχε ο Καραμανλής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη ανακούφισης της «πλέον βεβαρημένης πληθυσμιακής ομάδας, των εργαζόμενων γυναικών και μητέρων» μέσω και της εφαρμογής της «ισότητας και της χορήγησης των επιδομάτων» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, σε χθεσινή επίσκεψή του σε παιδικό σταθμό του δήμου Πειραιά στο Νέο Φάληρο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε ο κ. Καραμανλής με τις μητέρες και αφού άκουσε τα προβλήματά τους, δήλωσε πρόθυμος να υιοθετήσει τις προτάσεις τους. Απάντησε, επίσης, για μία ακόμη φορά στον κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με το ζήτημα των ναρκωτικών, δηλώνοντας «επιφυλακτικός στο ζήτημα της αποποινικοποίησης» και χαρακτηρίζοντας επιτακτική την ανάγκη επιβολής βαρύτατων ποινών στους εμπόρους. «Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο κρατουμένων για εμπορία ναρκωτικών, να βγαίνουν από τη φυλακή με πενθήμερη άδεια και μετά να εξαφανίζονται», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ανεξάρτητη αρχή

Στη συνομιλία του με τις μητέρες ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε τα 10 μέτρα της Ν.Δ. για τις γυναίκες, όπως η δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής, αντίστοιχης με αυτήν του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία θα διασφαλίζει την εφαρμογή της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και καταδίκασε το γεγονός ότι οι αμοιβές των γυναικών είναι κατά 26% κατώτερες από τις αντίστοιχες των ανδρών. Επίσης πρότεινε να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν μητέρες, με τη μορφή φοροελαφρύνσεων.

«Προτεραιότητα της Ν.Δ.», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, «αποτελεί η παιδεία, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί και να εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απαλλάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό από τα βάρη των φροντιστηρίων». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη καθολικότερης εφαρμογής των ολοήμερων σχολείων, που θα πρέπει να αποκτήσουν και πληρέστερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τέλος επισήμανε πως στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. θα κάνουν την εμφάνισή τους πολλά γυναικεία ονόματα και παρότρυνε τους ψηφοφόρους να μην τις «απογοητεύσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή