O Μίκης τους φέρνει πιο κοντά

O Μίκης τους φέρνει πιο κοντά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε στο σύνολο των ψηφοφόρων, των μελών και των στελεχών της ελληνικής Αριστεράς, το αγωνιώδες μήνυμα-διακήρυξη του κ. Μίκη Θεοδωράκη, μέσω της «K», για την ενότητα και τη συνεργασία των δυνάμεών της ενόψει των εκλογών. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, εγκαταλείποντας τη μέχρι πρότινος τακτική της να αποφεύγει εντελώς να απαντήσει στην ουσία των όσων αναλόγου περιεχομένου έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και εκ των προσώπων-συμβόλων για την Αριστερά στη χώρα μας, επέλεξε χθες να σταθεί κατ’ αρχήν με θετικό τρόπο έναντι των επισημάνσεων του κ. Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «θετικά στοιχεία» στην παρέμβαση του κ. Θεοδωράκη, αναφερόμενη ειδικότερα στην ανάγκη να υψωθεί -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η γ.γ. του KKE- φωνή καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Παρέμβαση η οποία, πάντως, εκτιμάται ότι έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο και στο ακροατήριο των δύο μεγάλων κομμάτων. Επισήμανε, ωστόσο, η κ. Παπαρήγα ότι ειδικά η πρόταση-πρόσκλησή του για εκλογική συνεργασία αποτελεί μια μη ρεαλιστική ευχή. «Δεν είναι ρεαλιστική, διότι η εκλογική συνεργασία είναι πολιτική συνεργασία και απαιτεί να προϋπάρχει κοινή δράση και στάση σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν, όπως φάνηκε και κατά τη χθεσινή παρουσίαση των ψηφοδελτίων Επικρατείας, πρώτης και δεύτερης περιφέρειας Αθηνών του KKE, η πολιτική συνεργασιών του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη και αφορά ουσιαστικά προσωπικότητες οι οποίες «μπορεί να έχουν ιδεολογικές διαφορές» με το Κόμμα, πλην όμως συμφωνούν με κεντρικές επιλογές της στρατηγικής του Περισσού -όπως επί παραδείγματι για τη μετωπική αντιπαράθεση με πολιτικές τις οποίες προωθούν τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Μέχρι στιγμής, στα ψηφοδέλτια που έχουν συγκροτηθεί, οι συνεργαζόμενοι βρίσκονται στο 20%» είπε η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι κριτήριο για την επίτευξη αυτών των συνεργασιών είναι να έχουν βρεθεί οι συνεργαζόμενοι «πολλές φορές στη μάχη» με το KKE. H γ.γ. της K.E. του KKE πρόσθεσε: «Μας ενδιέφερε στα ψηφοδέλτιά μας να εκφράζεται η εργατική τάξη, οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι της πόλης, η μικρομεσαία αγροτιά, οι άνθρωποι που διακρίνονται για το επιστημονικό τους έργο, καλλιτέχνες και διανοούμενοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή