H τροπολογία άνοιξε την ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ.

H τροπολογία άνοιξε την ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αποδίδουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας την επιχείρηση σύνδεσης του ονόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Πρ. Παυλόπουλου, με τον επιχειρηματία κ. Στέγγο, ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς. «Κάποιοι επιχειρούν», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος, «να φέρουν στην επιφάνεια παρωχημένες δικηγορικές υποθέσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την επίμαχη τροπολογία, με μόνο στόχο τη σπίλωση υπολήψεων και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης». O κ. Παυλόπουλος προσέθεσε ότι οι υποθέσεις του κ. Στέγγου που χειρίσθηκε δεν είχαν καμιά σχέση με το Πόρτο Καρράς και τις χρηματιστηριακές του δραστηριότητες. «Το πόσο δε», κατέληξε, «επηρεάσθηκα με το θέμα αυτό, φαίνεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ματαίωσα την τροπολογία που αφορούσε το Πόρτο Καρράς». Υπενθυμίζεται ότι σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού προχθές το βράδυ έγινε η «αποκάλυψη» ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν το 1992-93 δικηγόρος σε υπόθεση του κ. Στέγγου…

Αναφερόμενος εξάλλου στους τρεις βουλευτές της Ν.Δ. που είχαν υπογράψει την τροπολογία τον περασμένο Δεκέμβριο και στη συνέχεια την απέσυραν, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, κ. Γ. Σουφλιάς, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Κάθε βουλευτής δεν έχει τους τεχνοκράτες δίπλα του για να δει πίσω από τα γράμματα τι κρύβεται» δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, προσθέτοντας ότι είναι πολύ θετικό ότι στις 2/12 η Νέα Δημοκρατία με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο δήλωσε ότι αυτό είναι σκάνδαλο και δεν πρέπει να ψηφισθεί.

Απόλυτα θετικά κρίνονται εν τω μεταξύ τα συμπεράσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με εισήγηση – ανάλυση του κ. Σουφλιά, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του κ. K. Καραμανλή. Στη συζήτηση που έγινε τονίσθηκε πως η Ν.Δ. έχει μία σταθερή ικανοποιητική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που προτιμούν πλέον τη Ν.Δ. Θετικά προς την κατεύθυνση της αύξησης της διαφοράς μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων εκτιμήθηκε πως θα συντελέσει και η υπόθεση της σκανδαλώδους τροπολογίας και της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα τεκταινόμενα, καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ ταυτόχρονα «καρατόμησε» τους βουλευτές.

Οι προτάσεις

Ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε και στο ύφος της διαφημιστικής καμπάνιας που θα κάνει η Ν.Δ., τονίζοντας ότι θα αναδειχθούν τα προβλήματα αλλά κατά μεγάλος μέρος θα αναδεικνύονται οι θέσεις και οι προτάσεις του κόμματος. H Ν.Δ. θα κάνει αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους χωρίς οξύτητα και προσωπικές επιθέσεις. Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να ξεκινήσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από την ίδια βάση σαν να μην υπάρχει παρελθόν. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η Ρηγίλλης θα… υπενθυμίζει συνεχώς το παρελθόν, για το οποίο ο κ. Παπανδρέου είναι συνυπεύθυνος. H ατζέντα του κόμματος σε διαφημιστικό επίπεδό της θα είναι η ανεργία, η ακρίβεια, η υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, η διαφθορά, η σχέση πολίτη με κράτος καθώς και οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες. Ισως άλλωστε γι’ αυτό και η «πολιτική αλλαγή» ως σύνθημα θα παίξει στο διαφημιστικό της οπλοστάσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή