Το ΠΑΣΟΚ στα δίχτυα της διαπλοκής

Το ΠΑΣΟΚ στα δίχτυα της διαπλοκής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως τέλος φαίνεται ότι είναι οι παρενέργειες της σκανδαλώδους τροπολογίας Πάχτα για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. H κυνική ομολογία του πρώην υφυπουργού κ. Γ. Ανθόπουλου ότι πλαστογράφησε τις υπογραφές συναδέλφων του επειδή είχε τη διαβεβαίωση εκπροσώπου της εταιρείας «Τεχνική Ολυμπιακή» ότι δεν διαφωνούν, ανέδειξε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που εκτράφηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. H χθεσινή διαγραφή του κ. Ανθόπουλου και η προηγηθείσα αποπομπή του υφυπουργού Οικονομίας δεν αρκούν για να αναστρέψουν την εικόνα. Χαρακτηριστικό, δε, είναι το γεγονός ότι, όπως παραδέχονται πολλά κυβερνητικά στελέχη, όσο το πρόβλημα της διαφθοράς, που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ, συνεχίσει να κυριαρχεί, διαμορφώνει συνθήκες βέβαιης εκλογικής ήττας. Το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα βαρύ και οι τριβές μεταξύ των επιτελείων του κ. Σημίτη και του κ. Γ. Παπανδρέου λαμβάνουν διαστάσεις. Συνεργάτες του μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου για τον καταιγισμό των νομοσχεδίων και των τροπολογιών που κατατέθηκαν στη Βουλή και που εκθέτουν και τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν διαθέτει καμία θεσμική ιδιότητα για να επέμβει. Επιπλέον, χαρακτηρίζουν καθυστερημένη την αντίδραση του κ. Σημίτη τόσο έναντι του κ. Πάχτα όσο και του κ. Ανθόπουλου.

Ο κ. Παπανδρέου, παρά την «ομολογία Ανθόπουλου», δεν προτίθεται να μεταβάλει την απόφασή του να αποκλειστούν όλοι οι βουλευτές που ενεπλάκησαν στην υπόθεση από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα αναζητεί τρόπους για να υπερβεί την κρίση που πλήττει το κυβερνών κόμμα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία φέρεται αποφασισμένη να αξιοποιήσει το όλο θέμα για να αναδείξει τη «συνυπευθυνότητα» του κ. Παπανδρέου για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης. Στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ο κ. K. Καραμανλής αναμένεται να υπογραμμίσει ότι «το σύστημα ΠΑΣΟΚ, όποια και αν είναι η ηγεσία του, δεν αλλάζει» και να καλέσει τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει τις ευθύνες του. H Ρηγίλλης εκτιμά, τέλος, ότι το σύστημα της διαρχίας προκαλεί ρήγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, επιτείνοντας την εικόνα σύγχυσης και διάλυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή