Απέσυραν όζουσες τροπολογίες τους

Απέσυραν όζουσες τροπολογίες τους

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον «σεισμό» που προκάλεσε η αμαρτωλή τροπολογία Πάχτα, η κυβέρνηση σπεύδει να αποσύρει σειρά φωτογραφικών διατάξεων που είχε προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή. O υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος απέσυρε ολόκληρο άρθρο από το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό, που έδινε τη δυνατότητα να εκδοθεί ή αναθεωρηθεί οικοδομική άδεια σε ξενοδοχεία πολυτελείας και A΄ κατηγορίας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. H συγκεκριμένη διάταξη εκτιμάται ότι, μεταξύ άλλων, εξυπηρετούσε την περίπτωση του ξενοδοχείου «Ατλάντικα» στη Ρόδο, ιδιοκτησίας του Κύπριου επιχειρηματία N. Νικολαΐδη.

Η περίπτωση είναι παλαιά. Το συγκρότημα είναι αυθαίρετο, καθώς κατά την κατασκευή του παραβιάστηκε πλήθος πολεοδομικών διατάξεων. Στον επιχειρηματία είχε επιβληθεί μάλιστα πρόστιμο 2,8 δισ. δρχ. για πολεοδομικές παραβάσεις, οι οποίες είχαν επιχειρηθεί να παρακαμφθούν με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλου, που ενέτασσε τον οικισμό Κολυμπίων, όπου βρίσκεται το συγκρότημα, στις περιοχές ελεγχόμενης τουριστικής ανάπτυξης. O κ. Τσοχατζόπουλος απέσυρε επίσης διάταξη για επένδυση στη λίμνη Αγουλινίτσης στην εκλογική περιφέρεια του κ. Γεωργακόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή