ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Στο «σκαμνί» ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος

Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει στον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, παραπέμποντάς τον να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για έξι κακουργήματα (εκβίαση και πλαστογραφία), ενώ για ισάριθμες ειδικότερες περιπτώσεις απόπειρας εκβίασης, που έχουν παραγραφεί, προτείνει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του. H πρόταση του εισαγγελέα περιλαμβάνει ακόμη απόρριψη του αιτήματος της αυτοπρόσωπης εμφανίσεως και διατήρηση των περιοριστικών όρων. O κ. Μιχαλόπουλος παραπέμπεται, ειδικότερα, για εκβιασμό πέντε επιχειρηματιών και ενός μητροπολίτη, καθώς φέρεται ότι: Στις αρχές του 1998, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γρ. Κασιδόκωστα ζητώντας του να καταβάλει τρία εκατομμύρια δρχ., αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε τρόπο να «αφαιρέσει» από τη λίστα στόχων της 17το όνομα της συζύγου του. Τον Ιούνιο του 2002 επισκέφθηκε τον κ. Θεόδ. Αγγελόπουλο, στον οποίο μετέφερε δήθεν μήνυμα τρίτων ότι κινδύνευε η ζωή της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου και των παιδιών τους από τη 17N, αξιώνοντας 65 εκατομμύρια δρχ. Με το ίδιο επιχείρημα ζήτησε από τον κ. Αργ. Σαλιαρέλη 100 εκατ. δρχ.και άλλα ποσά από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, ενώ απειλούσε τον Γιάννη Λάτση και τα μέλη της οικογενείας του με δημοσιεύματα εναντίον τους από την εφημερίδα του, «Ελεύθερη Ωρα».

ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ KAI ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ

Ανανέωση συμβάσεων

Τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με τοπικό προσωπικό, οι οποίες λήγουν στο τέλος του 2004 έστω κι αν η συνολική υπηρεσία ξεπερνάει τα τέσσερα έτη, έδωσε με εγκύκλιό του το υπουργείο Εξωτερικών στις πρεσβείες και στα προξενεία της χώρας. Εν τω μεταξύ, να παγώσει τις διαδικασίες μεταθέσεων και επιλογής για τις θέσεις εξωτερικού στις Ενοπλες Δυνάμεις κάλεσε χθες την κυβέρνηση ο αρμόδιος του τομέα Εθνικής Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η Ν.Δ. «δεν θα αναγνωρίσει τέτοιες διοικητικές πράξεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ME TOK. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Στην Πιερία ο N. Κάκκαλος

Επέστρεψε χθες στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Νίκος Κάκκαλος, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος κ. K. Καραμανλή. «H πόρτα της Ν.Δ. ήταν ανοιχτή εδώ και πολύ καιρό, γιατί επιθυμεί να συμβάλει στη νίκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε. Στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. της B΄ Αθηνών θα μετάσχει επίσης ως εκπρόσωπος των αθιγγάνων ο τραγουδιστής Βασ. Παϊτέρης, που συναντήθηκε επίσης με τον κ. Καραμανλή.

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΞΟΦΛΗΣΗ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ»

Πιέσεις για τον προαστιακό

Ασκηση πιέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να εγκρίνει την ανάθεση του έργου από το σιδηροδρομικό σταθμό Αχαρνών μέχρι τον Πειραιά του προαστιακού σιδηροδρόμου «στο μοναδικό μειοδότη – «εθνικό κατασκευαστή»», με έκπτωση 0,964%, καταγγέλλει με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης. O βουλευτής της Ν.Δ. επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα χωρίς προηγούμενο «αγώνα» εξοφλήσεως των «γραμματίων» που οφείλει σε διάφορους εργολάβους-προμηθευτές του Δημοσίου και ιδιοκτήτες MME, «κάτι που δεν έχει κανένα δικαίωμα να πράττει λόγω της επικείμενης πτώσης της στις εκλογές της 7ης Μαρτίου».

ΜΙΛΕΡ ΓΙΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Ο Βιζέλ μάς κινητοποίησε

Μια μάλλον άγνωστη στον πολύ κόσμο εκδοχή για τους λόγους που οι ΗΠΑ και το NATO ενεπλάκησαν στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία διατύπωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τόμας Μίλερ. Μιλώντας σε εκδήλωση για την καθιέρωση ημέρας μνήμης των Ελλήνων Εβραίων του Ολοκαυτώματος, ο κ. Μίλερ είπε ότι η χώρα του ήταν αδιάφορη για τα τραγικά γεγονότα στη Βοσνία, μέχρις ότου μίλησε με ένα άρθρο του στον αμερικανικό Τύπο ο τιμημένος με Νόμπελ Ειρήνης Αμερικανοεβραίος κ. Ελί Βιζέλ, παρομοιάζοντας τα γεγονότα στο Σεράγεβο με εκείνα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. O κ. Βιζέλ παρίστατο στην εκδήλωση κατάθεσης στεφανιών στο ηρώο του Ολοκαυτώματος και αργότερα εκφώνησε λόγο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ TOY Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Συγκάλυψη λαθροχειρίας

Ιστορία συγκάλυψης λαθροχειρίας στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης -από τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Οικονομίας κ. Χρ. Πάχτα- ποσού ύψους 1.449.762 ευρώ έφερε στη δημοσιότητα χθες ο βουλευτής του ΣΥκ. Π. Λαφαζάνης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Στις 27 Αυγούστου 2002 υπάλληλος του Ελληνικού Προξενείου στη Μελβούρνη παραλαμβάνει επιταγή 1.449.762 ευρώ από το ΥΠΕΞ, με συνοδευτική επιστολή που ανέφερε ότι τα χρήματα ήταν «έκτακτη οικονομική επιχορήγηση» της Κοινότητας, και την παρέδωσε στον πρόεδρό της κ. Γ. Φουντά, αδερφό του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Φουντά. Ομως, πάντοτε σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Λαφαζάνη, ο κ. Φουντάς κατέθεσε την επιταγή σε λογαριασμό της Κοινότητας σε υποκατάστημα τραπέζης, αλλά απέκρυψε την ύπαρξή της από τα υπόλοιπα 17 μέλη του Δ.Σ της Κοινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή