ΣΥΝ: Μην κάνετε τους νέους ντεκόρ

ΣΥΝ: Μην κάνετε τους νέους ντεκόρ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οχι νεωτερικοί λαϊκισμοί με τα προβλήματα ζωής των νέων. Οι νέοι είναι κοινωνικές οντότητες με ανοιχτά προβλήματα που προκύπτουν από τις κυβερνητικές πολιτικές, δεν είναι προεκλογικό ντεκόρ κανενός κυβερνητισμού και κομματισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος σε ομιλία του χθες σε εκδήλωση στη Νομική, εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με τις πρόσφατες προτάσεις του για την ανασφάλιστη εργασία, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το σχέδιο για ελεύθερη πρόσβαση στα AEI έχει ως σαφή στόχο τους περίπου 600.000 νέους ψηφοφόρους.

«Να θυμίσω στον κ. Παπανδρέου ότι οι νέοι έχουν πολλά και δύσκολα προβλήματα, που δεν ξεγιελούνται με επικοινωνιακό εμπόριο ελπίδας. Να θυμίσω στον κ. Παπανδρέου ότι η πολιτική αιτία αυτών των προβλημάτων είναι η κυβερνητική πολιτική, που συστηματικά βρέθηκε μακριά από την αγωνία και τον αγώνα των νέων», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον μελλοντικό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει γιατί η ανεργία μεγάλωσε στα τελευταία οκτώ χρόνια επί κυβερνήσεών του.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επιτέθηκε όμως και στη Ν.Δ.: «Να θυμίσω στις δικομματικές ηγεσίες ότι οι νέοι δεν είναι εκλογικό θήραμα για να το βγάζουν σε προεκλογική δημοκρασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «ο κ. Παπανδρέου και η Ν.Δ. εμπαίζουν τους νέους όταν τους υπόσχονται μερίδια μελλοντικής ευτυχίας και την ίδια ώρα επιμένουν σε κυβερνητικά προγράμματα με νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο, χωρίς κοινωνικό πρόσωπο». O κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει «μια σχεδιασμένη πολιτική για τη νεολαία, από τη μόρφωση μέχρι την απασχόληση, από τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την κοινωνική στήριξη και ενίσχυση» και κατέληξε: «Σήμερα οι δυνάμεις της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους και συστρατεύονται με το πλειοψηφικό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας που ασφυκτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή