Νωρίτερα η κύρωση ένταξης των «10» για να βοηθηθεί ο Γιώργος

Νωρίτερα η κύρωση ένταξης των «10» για να βοηθηθεί ο Γιώργος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ενίσχυση του προεκλογικού προφίλ του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου φαίνεται ότι είναι η αιτία που η κυβέρνηση αποφάσισε -παρά τη μέχρι σήμερα διακηρυγμένη της θέση για τον Απρίλιο- να κυρώσει η Βουλή τη συνθήκη της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύθηκαν από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής. Ετσι, ο κ. Παπανδρέου θα μπορέσει να εμφανιστεί την τελευταία ημέρα πριν από τη διάλυση του Κοινοβουλίου για τις εκλογές και επισήμως ως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού θα έχει εκλεγεί και τυπικά στις 8 Φεβρουαρίου, σε μια «προνομιακή» για τον ίδιο συζήτηση.

Στο μεταξύ, η «υπόθεση Πάχτα» και η κατακραυγή για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου από το σύνολο πλέον των MME οδήγησαν την κυβέρνηση σε μερική αναθεώρηση των σχεδίων της περί ψήφισης των νομοσχεδίων. Ετσι, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τελικώς θα ψηφιστούν τα νομοσχέδια για τη μέτρηση της παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης, την πρωτοβάθμια περίθαλψη και το συνταξιοδοτικό, και κανένα άλλο.

Αυτή η απόφαση όμως είχε ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του υπουργού Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλου, καθώς τόσο το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό όσο και αυτό για τα εμπορευματικά κέντρα δεν θα ψηφισθούν. O υπουργός Ανάπτυξης έχει καταθέσει και έτερο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, όπως ανέφερε, το οποίο βρίσκεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Χθες ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε συνάντηση με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Σωκ. Κοσμίδη, δίχως να καταστεί γνωστό εάν το αντικείμενο της συζήτησης ήταν περί της απόφασης για τη μη ψήφιση των νομοσχεδίων του ή συζητήθηκε και το θέμα για τη φωτογραφική διάταξη -που πάντως απεσύρθη- για το ξενοδοχείο της Ρόδου. Πάντως, η απόφαση για τα νομοσχέδια που θα ψηφισθούν είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τον ιαματικό τουρισμό, τόσο λόγω ελλείψεως απαρτίας όσο και με δεδομένο ότι το εν λόγω νομοσχέδιο τελικώς δεν θα ψηφισθεί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή