«Μια από τα ίδια» το σχόλιο βουλευτών ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Σημίτη, κέρδισε τις εντυπώσεις ο Καραμανλής

«Μια από τα ίδια» το σχόλιο βουλευτών ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Σημίτη, κέρδισε τις εντυπώσεις ο Καραμανλής

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πώς είναι δυνατόν ο Γ. Παπανδρέου να επαγγέλλεται νέο ήθος και να ισχυρίζεται ότι σέβεται τους θεσμούς όταν αδιαφορεί για τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας, όταν περιφρονεί το Κοινοβούλιο και απουσιάζει επιδεικτικά από την τελευταία, σε επίπεδο κορυφής, συζήτηση»; Το ερώτημα τέθηκε από πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. μετά τις ομιλίες των αρχηγών, αλλά απάντηση -από την άλλη πλευρά- δεν υπήρξε…

Μουδιασμένοι» ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία του πρωθυπουργού. H τελευταία εμφάνισή του στη Βουλή, σε συζήτηση αρχηγών, ήταν «μια από τα ίδια», και από τα σχόλια που σταχυολογήσαμε, αυτή ήταν η άποψη των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Με σκεπτικισμό σχολιάσθηκε η αναφορά του κ. Σημίτη στον ακροδεξιό Λεπέν και η ατυχής προσπάθειά του να συνδυάσει τη στάση του στο Ευρωκοινοβούλιο με εκείνη της Ν.Δ. «Ετσι πάμε στις εκλογές; Με πρακτικές του ’60, αυτή είναι η νέα συμπεριφορά;» ακούσαμε. «Μπορεί ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου να κρατούν επίπεδο, αλλά βλέπω «τους από κάτω» να κάνουν τη βρώμικη δουλειά» έλεγε πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Ικανοποιημένοι ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. από τη συζήτηση. Αφενός γιατί -όπως έλεγαν- «ο Καραμανλής κέρδισε κατά κράτος τον αποχωρούντα πρωθυπουργό», αφετέρου επειδή ο αρχηγός τους δεν απάντησε στις προκλήσεις του κ. Σημίτη και δεν μετεβλήθη η συζήτηση σε «καυγά», ώστε να ευνοηθεί ο -εντέχνως- απών υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος την ίδια ώρα μιλούσε σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν μια περίεργη συνεδρίαση η χθεσινή. Με τους υπουργούς και τους βουλευτές διασκορπισμένους σε «πίτες» και ομιλίες, καθώς έχουν ήδη αποδυθεί στο κυνήγι του σταυρού. Και δικαιολογημένα ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Ακριβάκης σχεδόν «ικέτευε» τον υφυπουργό Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλη, ο οποίος είχε στο καφενείο της Βουλής συζήτηση με τον Κώστα Λαλιώτη. «Ελα, Φώτη, μέσα. Μόνος του θα είναι στα έδρανα ο πρόεδρος»!

Αντάμωσαν στο περιστύλιο ο Στέφανος Μάνος και ο K. Λαλιώτης. «Στέφανε, είμαστε πιο ήσυχοι εκτός ψηφοδελτίων. Δεν είμαστε;». O Στ. Μάνος είχε έτοιμη την απάντηση. «Ναι, δεν λέω, αλλά διαβάζω ότι… με φλερτάρει το ΠΑΣΟΚ! Ξεχνούν ότι όταν ζήτησα να με στηρίξετε για δήμαρχο εσύ απέρριψες ακόμη και τη σκέψη»! O διεκδικών, όμως, την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε πει την τελευταία λέξη. «Είπα και το επαναλαμβάνω, ότι ο Μάνος είναι ο καλύτερος αντίπαλος, γιατί έχει θέσεις και σταθερότητα»!

Τρεις από τους «κομμένους», λόγω Πάχτα, βουλευτές (ας μην πούμε ονόματα) κάθησαν σε ένα τραπέζι. Σε λίγο στη συντροφιά προσετέθη ο Μιχ. Νεονάκης, που είχε «κοπεί» νωρίτερα. H συζήτηση φυσικά αφορούσε τη διαμορφωθείσα κατάσταση και τα πρόσωπα ήταν συνοφρυωμένα. Ασφαλώς, το θέμα θα έχει συνέχεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή