K. Καραμανλης – Γιατί απουσιάζει ο κ. Παπανδρέου;

K. Καραμανλης – Γιατί απουσιάζει ο κ. Παπανδρέου;

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμφαση κατ’ αρχάς στο πρόγραμμα της νέας διακυβέρνησης -όπως την αποκαλεί- και κατά δεύτερον στην επί της ουσίας κριτική ως προς τα όσα εξαγγέλλει ο απών χθες από τη Βουλή υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής έδωσε σαφώς διαφορετικό στίγμα από τον απερχόμενο πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη. Σε ήπιους τόνους, με επιχειρήματα που έμειναν αναπάντητα από τον πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής κατέδειξε το «προβληματικό για τη χώρα σύστημα ΠΑΣΟΚ, το προβληματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ», σε αντιδιαστολή με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ίδιος, εφ’ όσον κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαρτίου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε αλλά και ανέδειξε το μέγα πρόβλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής, επικαλούμενος συγκεκριμένα γεγονότα. Οπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να καταγγείλει τη βιομηχανία κατάθεσης «ντροπολογιών» και νομοσχεδίων εξυπηρέτησης συμφερόντων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, από τη ρύθμιση για την αμνήστευση των υπαιτίων του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου έως και την πρόσφατη υπόθεση της Χαλκιδικής. «O κ. Πάχτας, επί 8 χρόνια υφυπουργός και διαχειριστής των κοινοτικών κονδυλίων κι έμπιστός σας, δεν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση; Αστεία θα λέμε τώρα;» είπε χαρακτηριστικά.

«Πού είναι ο Γιώργος Παπανδρέου; Γιατί απουσιάζει; Λυπούμαι, η καρδιά της Δημοκρατίας είναι η Βουλή, εδώ γίνεται διάλογος, αντιπαράθεση, εδώ συμφωνούμε, συγκρουόμαστε. Εδώ υπηρετούμε την πατρίδα μας και όχι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με μονολόγους και επικοινωνιακά σόου. H συμμετοχική Δημοκρατία ξεκινά και τελειώνει εδώ, έπρεπε να του το είχατε πει», ήταν το σχόλιο του κ. Καραμανλή για την απουσία του κ. Παπανδρέου.

Οι αντιφάσεις του «διαδόχου»

Παράλληλα, επισήμανε τις αντιφάσεις του «διαδόχου». Από την αμφισβήτηση της πολιτικής του κ. Σημίτη τη μια ημέρα και τη στήριξή της την επομένη, τις εξαγγελίες για την Παιδεία και την ανεργία έως και την εξαγγελία για προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό με βάση «το διεθνές κύρος» του υπουργού Εξωτερικών. «Το σύστημα ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις του δεν μπορούν να κυβερνήσουν. O κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κάνει τίποτε καλύτερο απ’ ό,τι εσείς», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Η επόμενη αναφορά ήταν στους εξοπλισμούς, όπου ο κ. Καραμανλής, αφού επισήμανε ότι το ΚΥΣΕΑ, στο οποίο μετέχει ο κ. Παπανδρέου, έχει μεταφέρει τις πιστώσεις για τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να αποκλείει στελέχη του από τους εκλογικούς συνδυασμούς με κατηγορίες για διαφθορά και παράλληλα να μην αποδίδει ευθύνες. «Παλιά και νέα ηγεσία σιωπούν, τα γεγονότα βοούν. Ετσι στα «μουλωχτά», χωρίς εξηγήσεις θα τα ξεπεράσετε; Αυτό εννοεί ο κ. Παπανδρέου όταν μιλάει για αυτοκάθαρση;», διερωτήθηκε ο κ. Καραμανλής.

Ασκώντας, τέλος, κριτική στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ» και στο κράτος που αυτό έχει δημιουργήσει έκανε λόγο για τις «επτά πληγές»: ασυδοσία, διαφθορά, πολυνομία, μίζα, γρηγορόσημο, κομματισμός και ατιμωρησία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή