Με τον αέρα νικητή ο Καραμανλής

Με τον αέρα νικητή ο Καραμανλής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O δίχως την παραμικρή αυτοκριτική λόγος του Κώστα Σημίτη, στο χθεσινοβραδινό κύκνειο άσμα του ως πρωθυπουργού στη Βουλή, και η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισαν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Αντίθετα, ο Κώστας Καραμανλής, με τον αέρα του υπεύθυνου αυριανού πρωθυπουργού, επέδειξε ένα άλλο ύφος και ήθος, ανέδειξε το μείζον θέμα της διαφθοράς, το «σύστημα ΠΑΣΟΚ, το προβληματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ» και παράλληλα ήταν σαφής ως προς τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για τη «νέα διακυβέρνηση». Ταυτοχρόνως, εκμεταλλεύτηκε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, καταδεικνύοντας εμφατικά την αντίφαση των λεγομένων Σημίτη- Παπανδρέου, δηλαδή την προβληματική, επί της ουσίας, διαρχία. O κ. Σημίτης κατηγόρησε… την αντιπολίτευση για διαπλοκή, με υπαινιγμούς για στελέχη της, φέρνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόταση στην E.E. για παράταση στην περίοδο προσαρμογής ως προς τη μετατροπή των μονοπύθμενων πλοίων σε διπύθμενα…

Τα μονοπύθμενα

Προφανώς εσκεμμένα -δεν νοείται άγνοια- ο κ. Σημίτης παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η Ν.Δ. έκανε την πρόταση για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής για να βοηθήσει μερίδα Ελλήνων εφοπλιστών μικρής επιφάνειας που έχουν αξιόπλοα μονοπύθμενα. Μάλλον εσκεμμένα παρέλειψε να συμπληρώσει ότι αυτή η πρόταση της Ν.Δ. δεν αφορά καθόλου τα συμφέροντα μεγάλων εφοπλιστών που έχουν ούτως ή άλλως διπύθμενα, καθώς και ότι με αυτήν την πρόταση επιχειρήθηκε να διασφαλισθούν οι θέσεις χιλιάδων Ελλήνων ναυτικών.

«Ελεος! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, δεν νοείται επιχείρηση συμψηφισμών που δεν έχουν την παραμικρή αλήθεια», ήταν το σχόλιο του κ. Καραμανλή.

«Θλιβερό φινάλε του εκσυγχρονισμού και του τέλους της δήθεν ισχυρής κυβέρνησης, της δήθεν ισχυρής Ελλάδας, τόνισε ο N. Κωνσταντόπουλος.

Ξεχωριστή σκηνή πάντως η τριτολογία του κ. Σημίτη -η μόνη επίδειξη αβροφροσύνης εκ μέρους του- που ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνεισφορά τους στο έργο του επί οκτώ χρόνια. Τον χειροκρότησαν όλοι, ακόμη και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος τον χαιρέτησε διά χειραψίας λέγοντας: «Πρόεδρε, το κλείσιμο ήταν καλό»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή