Αποφάσεις Ν.Δ. για την παλιά γενιά

Αποφάσεις Ν.Δ. για την παλιά γενιά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο επόμενο σαρανταοκτάωρο θα αποφασίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος και την τύχη των εκπροσώπων της παλαιάς γενιάς. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Καραμανλής επιθυμεί την ανανέωση, ταυτόχρονα όμως δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πικρίες σε παλαιά κοινοβουλευτικά στελέχη. Ετσι, εκτός από τη συμμετοχή των κ. Γ. Σουφλιά, Θόδ. Ρουσόπουλου, I. Βαληνάκη, δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασισθεί οριστικά το τι θα γίνει τόσο με τον κ. Μιλ. Εβερτ όσο και με τον κ. Ιω. Βαρβιτσιώτη.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος έχει διαμηνύσει πως συμφωνεί με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην A΄ Αθηνών, ενώ για τον δεύτερο ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αποφασίσει σήμερα και να του ανακοινώσει τις προθέσεις του σε συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα μαζί του. Αγνωστο παραμένει εάν θα είναι υποψήφιος ο κ. Βαρβιτσιώτης στην περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί στο Επικρατείας και με δεδομένο ότι το ψηφοδέλτιο στη Λακωνία έχει «κλείσει». Σε μία τέτοια περίπτωση θεωρείται πιθανό να ζητήσει η Ρηγίλλης και από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Τζ. Τζαννετάκη να αποχωρήσει.

Για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ το Σαββατοκύριακο δημοσιοποιούνται οι περισσότεροι συνδυασμοί του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μια επώνυμη καταξιωμένη γυναίκα και στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Επαφές έχουν γίνει ήδη και ορισμένες από αυτές αφορούν ονόματα από τον πνευματικό κόσμο. Στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθούν σε τιμητικές θέσεις και στελέχη από το συνδικαλιστικό και τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή