Καραμανλής και αγρότες μίλησαν ανοιχτά για όλα

Καραμανλής και αγρότες μίλησαν ανοιχτά για όλα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση επικοινωνία με αγρότες και αλιείς, από τους οποίους έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, είχε χθες ο προέδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, που συναντήθηκε μαζί τους στη Στυλίδα και, νωρίτερα, στις Ράχες Φθιώτιδας. O πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε επί μακρόν μαζί τους και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων τους, αναπτύσσοντας τα κυριότερα σημεία του αγροτικού προγράμματος του κόμματος. O κ. Καραμανλής κατελόγισε στην κυβέρνηση αδιαφορία για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και, γενικότερα, της περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ισχυρή όταν η περιφέρεια είναι ανίσχυρη. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στον αγροτουρισμό, τον οποίο αναπτύσσουν χώρες της Ευρώπης που δεν διαθέτουν τις δυνατότητες και τα προτερήματα της χώρας μας.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «κλειδί» για την πρόοδο της αγροτικής παραγωγής την ανταγωνιστικότητα, που πρέπει να συνοδεύεται από ποιότητα, πληροφόρηση, καθοδήγηση, προβολή και διαφήμιση. Χαιρέτισε ως σημαντική την πρόταση που του υπέβαλαν αγρότες της περιοχής για τη δημιουργία Ινστιτούτου Ελιάς και υποσχέθηκε να τη στηρίξει, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανακτήσει η Αγροτική Τράπεζα τον πραγματικό – φυσικό της χαρακτήρα, μίλησε για θέσπιση φορολογικών κινήτρων στον τομέα της κτηνοτροφίας και, μιλώντας για το εισόδημα των αγροτών, αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ και στη ρύθμιση για τα «πανωτόκια», τα οποία, έπειτα από ένα όριο, γίνονται «νομιμοποιημένη ληστεία».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε τις μάχες που έπρεπε στις Βρυξέλλες για τα αγροτικά θέματα και δεσμεύθηκε προσωπικά να είναι παρών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και να αγωνισθεί μέσα στο πλαίσιο της E.E. για τα δικαιώματα και τα αιτήματά μας. O K. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Γεωργίας θα μετονομαστεί σε Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της περιφέρειας και των αγροτών αποτελεί εθνικό θέμα. «H Ελλάδα δεν έχει μέλλον με ερημωμένη περιφέρεια και μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους.

Ο αγροτικός τομέας έχει μέλλον, αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικό ραβδί παρά μόνο με σκληρή δουλειά» τόνισε ο κ. Καραμανλής, ανακοινώνοντας ότι ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης σε κάθε νομό και ότι, με βάση τα έργα υποδομής και τις συνθήκες που επικρατούν, οι αγρότες θα πρέπει να στραφούν σε ποιοτικά προϊόντα και σε καλλιέργειες που ζητούν οι ξένες αγορές.

Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε επίσης για ταχύτερη καταβολή των επιδοτήσεων, για αναθεώρηση του «πλαφόν» για την παραγωγή προϊόντων όπως το λάδι, το βαμβάκι και ο καπνός, ώστε να μην περικόπτονται οι επιδοτήσεις και για έντοκη καταβολή των αποζημιώσεων αν δεν έχουν καταβληθεί εντός τριμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή