Τα σύμβολα δεν αλλάζουν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο σαφές μήνυμα ότι προτίθεται να επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ εξέπεμψε χθες από τον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, αν και άφησε να εννοηθεί πως το όνομα και τα σύμβολα του κυβερνώντος κόμματος θα παραμείνουν τα ίδια.

«Τα κόμματα πρέπει και αυτά να αλλάζουν. Οταν λέω να αλλάζουν, δεν εννοώ ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομά μας. Είμαστε περήφανοι για το όνομά μας, τη σημαία και το σήμα μας. Αλλά πρέπει κι εμείς να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, να ξεπεράσουμε μικροκατεστημένα, να ξεπεράσουμε λογικές κάποιων που νομίζουν ότι είναι μόνιμοι σε καρέκλες», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου. O κ. Παπανδρέου έκανε επίσης αναφορά στην καθιέρωση εγγυημένου κατώτερου αγροτικού εισοδήματος, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «μηδενισμό».

Στο ραδιόφωνο

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει νωρίτερα στο νεανικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «STAR FM», ζήτησε μετά τις εκλογές, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ευρύτερες συναινέσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε ερωτήσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα, την ανεργία των νέων και το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω διαλόγου. O υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε το εκπαιδευτικό σύστημα «κρατικοκεντρικό», με διαδικασίες «σοβιετικού τύπου» και σημείωσε πως θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ευελιξία.

Αναφερόμενος στην ανεργία, υπογράμμισε πως η αντιμετώπισή της θα αποτελέσει μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, εάν επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές και επανέφερε την πρόταση για πρόσληψη νέων ανέργων χωρίς την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. O υπουργός Εξωτερικών δεσμεύθηκε, πάντως, ότι το κράτος θα εγγυάται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων προσλαμβάνονται, καθώς και ότι θα υπάρξουν ρητοί κανόνες πως οι επιχειρήσεις δεν θα προβαίνουν σε απολύσεις, πέραν ενδεχομένως ενός μικρού ορίου. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου, που επισκέφθηκε χθες κι ένα καταυλισμό τσιγγάνων, τάχθηκε εκ νέου υπέρ του διαχωρισμού μεταξύ ήπιων και σκληρών ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή