Κάλπες εκτός γραφείων ΠΑΣΟΚ

Κάλπες εκτός γραφείων ΠΑΣΟΚ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγμα γραφής ότι εννοεί πλήρως όσα υποστηρίζει δημόσια για υπέρβαση του ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή και «απογαλακτισμού» του από το κράτος επιθυμεί να δώσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου μέσω της ψηφοφορίας της 8ης Φεβρουαρίου για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει για συμβολικούς λόγους οι κάλπες της μεθεπόμενης Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου να μη φιλοξενηθούν σε καμία περίπτωση σε κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ή σε κρατικά κτίρια. Ετσι, αναζητούνται δημοτικοί χώροι, εγκαταστάσεις τοπικών συλλόγων, ακόμη και καφενεία. Πάντως, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διπλοψηφίας, η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας -κατά την οποία εν είδει δημοψηφίσματος οι μετέχοντες πιθανότατα θα καλούνται να τοποθετηθούν και σε ένα ερωτηματολόγιο με αμιγώς πολιτικά θέματα- θα ελέγχεται με σύστημα online. Παράλληλα, στην τελική τους ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για το συνέδριο της 6ης Φεβρουαρίου, που απασχόλησε και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδη. Πάντως, το συνέδριο επί της ουσίας θα διεξαχθεί με «συνοπτικές διαδικασίες», καθώς ομιλίες θα απευθύνουν μόνον οι κ. Παπανδρέου, Σημίτης και Χρυσοχοΐδης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο ψηφοφορίες: η πρώτη για την έγκριση του προγράμματος και η δεύτερη για την τροποποίηση του καταστατικού, ώστε ο κ. Παπανδρέου να αναδειχθεί στη θέση του προέδρου από τη βάση.

Σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα του κ. Παπανδρέου είναι μέχρι το συνέδριο να έχει ανακόψει την καθοδική πορεία που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ τις ημέρες που ακολούθησαν την «υπόθεση Πάχτα». Στο επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών εκτιμάται πως βασική παρενέργεια από τις αποκαλύψεις περί τη σκανδαλώδη τροπολογία ήταν η πτώση του ηθικού της εκλογικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος, εξέλιξη που αποτυπώθηκε και στο ερώτημα της παράστασης νίκης στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις. Για το λόγο αυτόν αποφασίστηκε -αν και δεν ήταν προγραμματισμένη- η πραγματοποίηση της μεγάλης συγκέντρωσης στο Παλαί ντε Σπορ. Ενώ παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει άλλες δύο-τρεις «ογκώδεις» συγκεντρώσεις και την εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι το συνέδριο, παρουσιάζοντας σ’ αυτές και πτυχές του προγραμματικού του λόγου. Εν τω μεταξύ, χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλος έπειτα από συνάντηση που είχε με τον κ. Σημίτη εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ν.Δ. O κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε συγκεκριμένα «η Ν.Δ. να αποστασιοποιηθεί και από τα φαινόμενα του λαϊκισμού και από τα φαινόμενα της σκανδαλολογίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή