Το πρόγραμμα Ν.Δ. μεταφέρει στελέχη στην περιφέρεια

Το πρόγραμμα Ν.Δ. μεταφέρει στελέχη στην περιφέρεια

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μέγιστη δυνατή σημασία στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας -μεθαύριο ανακοινώνεται το πρόγραμμα για την Οικονομία- ζήτησε ο πρόεδρος της κ. K. Καραμανλής να δώσουν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές τις 45 ημέρες που απομένουν έως τις εκλογές. H έμφαση που δίνει ο κ. Καραμανλής στο πρόγραμμα του κόμματος, σχετίζεται με την πεποίθηση της Ρηγίλλης, ότι η Ν.Δ. είναι συνεπής στις ιδεολογικές και προγραμματικές της θέσεις -κάτι που τονίζει και ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος κ. Γ. Σουφλιάς- και ως εκ τούτου το ισχυρό όπλο της είναι το πρόγραμμά της.

Σε αυτό, όπως εκτιμούν οι επιτελείς της Ρηγίλλης, συμφωνούν και οι σχετικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το πρόγραμμα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, που αυτήν την εποχή, διαμορφώνει τις θέσεις του. Οι θέσεις αυτές δεν μπορεί, κατά τους ίδιους, παρά να είναι αρκετά ευέλικτες και αόριστες, καθώς θα πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες μεταξύ των επαγγελιών του διαδόχου και των απόψεων και πολιτικών, που ακολουθήθηκαν από τον κ. K. Σημίτη.

Οι βασικές θέσεις, τις οποίες θα προβάλουν τα στελέχη της Ν.Δ. θα αφορούν τα προγράμματα:

Για τη διαφθορά.

– Τη συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου του πολιτικού χρήματος, για τα οικονομικά των κομμάτων και των πολιτικών.

– Τον πλήρη και διαρκή έλεγχο της σύνθεσης του μετοχικού κεφαλαίου των νομικών προσώπων που διαχειρίζονται MME, μέχρι και φυσικού προσώπου, για τον τρόπο προέλευσης του και τον αποκλεισμό της διαπλοκής.

– Τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Αρχής, για την εποπτεία και τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων έργων και προμηθειών και παροχής υπηρεσιών. Την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου, που επιτρέπει τη διαμόρφωση ολιγοπωλίου στον τομέα των δημοσίων έργων και προμηθειών και την αντικατάσταση του ισχύοντος σήμερα Μαθηματικού Τύπου.

Για την Παιδεία:

– Την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την εκπαίδευση από 3,5% στο 5%. -Την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων στη B΄ τάξη του Λυκείου και τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στην Γ΄ Λυκείου σε έξι.

– Τη συνεχή αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και όλων των σχολείων AEI και ΤΕΙ.

Για τη Δημόσια Διοίκηση:

– Περιορίζεται ο αριθμός των υπουργείων και ο δημόσιος τομέας, μέσω την κατάρτισης τετραετούς προγράμματος κατάργησης και συγχώνευσης νομικών προσώπων και υπηρεσιών.

– Δημιουργούνται τέσσερις νέες ανεξάρτητες αρχές με στόχο την προστασία των πολιτών.

– Καθιερώνεται αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων προσωπικού με επέκταση των πανελλήνιων γραπτών εξετάσεων και σε άλλες κατηγορίες υποψηφίων, καθώς και απαγόρευση των προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού για κάλυψη πάγιων αναγκών.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση:

Πιστή απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των θεσμοθετημένων πόρων. Νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που θα εξασφαλίζει την δίκαιη κατανομή τους.

Για την Υγεία:

– Ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του IKA, Δημοσίου και ΟΓΑ. Καθιερώνεται ο οικογενειακός γιατρός που θα αμείβεται ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασφαλισμένων που τον επιλέγουν.

– Καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για κάθε ασθενή.

– Προβλέπεται η πλήρης αναδιοργάνωση του EKAB με τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων ταχύτατης διακομιδής ασθενών πλήρως εξοπλισμένων και επανδρωμένων με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.

– Επέκταση του θεσμού της μονοήμερης νοσηλείας σε όλα τα νοσοκομεία και καθιέρωση του θεσμού της κατ’ οίκον νοσηλείας, καθως και ανάπτυξη δικτύου κέντρων αποκατάστασης και αποθεραπείας εκτός νοσοκομείων.

Για την Αγροτική Ανάπτυξη:

– Γενναίος και οριστικός διακανονισμός των καθυστερημένων οφειλών των αγροτών και κτηνοτρόφων με την ATE.

– Μείωση του ΦΠΑ από το 18% σε 8% σε όλα τα γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία, θερμοκήπια, αρδευτικό και λοιπό εξοπλισμό.

– Χορήγηση ισχυρών κινήτρων για την πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων σε εγκαταστάσεις και μέσα επεξεργασίας αγροτικών κτηνοτροφικών προϊόντων και ενίσχυση των επενδύσεων σε εκμεταλλεύσεις οικολογικής γεωργίας και σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και εμπορίας οικολογικών προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή