Κλιμακώνει την επίθεση στη Ν.Δ. ο Γ. Παπανδρέου

Κλιμακώνει την επίθεση στη Ν.Δ. ο Γ. Παπανδρέου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. προβαίνει σταδιακά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες από την Κοζάνη απάντησε σε υψηλούς τόνους στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. K. Καραμανλή ότι «είναι απών». «Στην πραγματικότητα, στη Ν.Δ. φοβούνται ότι είμαι παρών, ότι είμαι μαζί στον διάλογο και θα είμαι μαζί σας στους αγώνες μετά τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως η συμμετοχή των πολιτών στον διάλογο που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα «δείχνει το θάρρος και την ελπίδα του λαού που λέει «όχι» στη μιζέρια και στη λογική του ώριμου φρούτου της Ν.Δ.». Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στη διαδικασία για την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 8 Φεβρουαρίου. Οπως σημείωσε,«στις 8 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα της μεγάλης υπογραφής του νέου συμβολαίου και η 7η Μαρτίου η ημέρα της μεγάλης νίκης, για να υλοποιήσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Στον σταθμό της ΔΕΗ

Χθες, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε και τον σταθμό της ΔΕΗ στην Καρδιά. O υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ο ρόλος του Δημοσίου στον τομέα της ενέργειας θα παραμείνει στρατηγικός. Ομως, τάχθηκε παράλληλα υπέρ της ανάπτυξης και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ενώ ζήτησε την επαγγελματική δραστηριοποίηση του τοπικού πληθυσμού και σε άλλους τομείς. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση να δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η δυνατότητα δραστηριοποίησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, «μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος», «για την ανάπτυξη νέων τμημάτων χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, και από το κέντρο».

Εν τω μεταξύ, η Αριστερή Πρωτοβουλία, που αποτελεί τη «μετεξέλιξη» της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή της τάχθηκε υπέρ της μαζικής συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του κ. Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος. H Αριστερή Πρωτοβουλία σημείωσε, επίσης, ότι «η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου σηματοδοτεί θετικά την επανίδρυση του κόμματος και ενθαρρύνει τις προσδοκίες για τη δημιουργία ενός κόμματος που θα εκπροσωπεί και θα υπερασπίζει τα δίκαια αιτήματα του λαού». Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η ηθική και διαφάνεια πρέπει να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι πρωτοπόρο σ’ αυτήν τη διαρκή μάχη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή