H κυβέρνηση βλέπει πίσω απ’ όλα μόνο σκανδαλολογία

H κυβέρνηση βλέπει πίσω απ’ όλα μόνο σκανδαλολογία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως προσπάθεια των άλλων πολιτικών δυνάμεων να δημιουργήσουν κλίμα «σκανδαλολογίας», αναλόγου της προεκλογικής περιόδου του 1989, επιχείρησε να εμφανίσει η κυβέρνηση την έντονη κριτική την οποία δέχεται για τις σκανδαλώδεις τροπολογίες που κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα.

«Θα απαντήσουμε»

Με αφορμή ερωτήσεις σχετικές με την τροπολογία που επιτρέπει την ανακατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Εκάλης και η οποία υπογράφεται από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας ανέφερε πως η σχετική διάταξη είναι γνωστή και έχει ψηφιστεί εδώ και αρκετό καιρό από τη Βουλή. «H σύνδεση και επαναφορά αυτού του προβλήματος τώρα είναι σαφές ότι αποτελεί συνέχιση της προσπάθειας σκανδαλολογίας. Κάποιοι θέλουν να μιμηθούν το 1989», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πρωτόπαπας.

Ενώ αμέσως μετά έσπευσε να προσθέσει πως «και θα τους απαντήσουμε, και θα τους αποκαλύψουμε, και θα μιλήσουμε για πολιτικές, γιατί αυτό χρειάζεται και προσδοκά ο ελληνικός λαός». Παράλληλα, ο υπουργός Τύπου υποστήριξε ότι η «ανάδειξη» των επίμαχων τροπολογιών έχει ως στόχο να ανακοπεί το πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργείται υπέρ του ΠΑΣΟΚ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Στην κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση για την τροπολογία που επιτρέπει την ανακατασκευή του ξενοδοχείου στην Εκάλη, απάντησε και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. H κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η τροπολογία ψηφίστηκε στη Βουλή και από τη Νέα Δημοκρατία και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο ξενοδοχείο -που όπως ανέφερε έχει νόμιμη άδεια-, αλλά όλα τα υπάρχοντα στην Αττική, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υποστήριξε επίσης ότι «η Εκάλη δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί καθόλου με τη δημιουργία ενός μικρού ξενοδοχείου, περίπου 30 κλινών, με πολύ υψηλές προδιαγραφές». Ενώ έσπευσε να προσθέσει πως δεν μπορεί να επιβαρύνονται περιβαλλοντικά μόνο συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, καθώς «δεν υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, ούτε να έχουμε αυτό το ταξικό φαινόμενο το οποίο είναι πολύ ισχυρό στην πολεοδομία».

Τέλος, η κ. Παπανδρέου καυτηρίασε τη στάση δημάρχων συγκεκριμένων περιοχών, που αρνούνται ρυθμίσεις οι οποίες αποβαίνουν προς όφελος συνολικά του κοινωνικού συνόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή