Κοσμίδης: Οι υπουργοί έχουν την ευθύνη για τα νομοσχέδια

Κοσμίδης: Οι υπουργοί έχουν την ευθύνη για τα νομοσχέδια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δήλωσή του στην «K» ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Σωκρ. Κοσμίδης απορρίπτει τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους οποίους «η αθωότητα της τροπολογίας για το ξενοδοχείο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την είχε εγκρίνει ο κ. Κοσμίδης». Επίσης, αφήνει έκθετο τον υφυπουργό Ανάπτυξης για τη διάταξη που αφορά τη λίμνη Καϊάφα και έφερε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπιμού κ. N. Κωνσταντόπουλος (σχετικό ρεπορτάζ στη σελ. 5).

Με τη δήλωσή του ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ξεκαθαρίζει το αυτονόητο για όσους γνωρίζουν τη κοινοβουλευτική διαδικασία και υπογραμμίζει: «Δεν κάνω προφανώς ούτε τη γλάστρα, ούτε τον τροχονόμο, έχω εκφράσει διαφωνίες μου σε διάφορα νομοσχέδια, αλλά δεν είμαι υπερυπουργός. Οι υπουργοί έχουν την ευθύνη για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που καταθέτουν. Εγώ είμαι συντονιστής του νομοθετικού έργου, δεν εγκρίνω επί της ουσίας τίποτε. Μονογράφω τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες, προκειμένου να προωθηθεί το νομοθετικό έργο. Δίπλα από τη δική μου μονογραφή υπάρχει και του προέδρου της Βουλής. Δηλαδή, τι σημαίνει αυτό, ότι ο κ. Κακλαμάνης εγκρίνει επί της ουσίας τα νομοσχέδια;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή