Νέες δημοσκοπήσεις διευρύνουν διαφορά

Νέες δημοσκοπήσεις διευρύνουν διαφορά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υπόθεση Πάχτα επιβεβαιώνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά για το κυβερνών κόμμα και από δύο νέες δημοσκοπήσεις (Οpinioκαι Alco) που έγιναν για λογαριασμό του τηλεοπτικών καναλιών Mega και Alter και μεταδόθηκαν χθες. Σε όλα τα καίρια ερωτήματα εν όψει των προσεχών εκλογών η Ν.Δ. εμφανίζεται να έχει διευρύνει σημαντικά τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ, η οποία φτάνει στο 4% στην πρόθεση ψήφου και εγγίζει τις 20 ποσοστιαίες μονάδες στην αίσθηση των ψηφοφόρων για το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις 7 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Alco και στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα εκλογές» η Ν.Δ συγκεντρώνει το 40,4% των απαντήσεων έναντι 36,3% του ΠΑΣΟΚ (διαφορά 4,1%), ενώ ανάλογη είναι η διαφορά και στην έρευνα της Opinion, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 4 ποσοστιαίες μονάδες (39,3% έναντι 35,3%). Πιο εντυπωσιακό αναδεικνύεται το προβάδισμα της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, καθώς στην Alco η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 19 ποσοστιαίες μονάδες (48,7% έναντι 29,7%) ενώ στην Οpinioφτάνει τις 19,4 μονάδες (51,3% έναντι 31,9%) τη στιγμή που μόλις προ εβδομάδος η αντίστοιχη διαφορά περιοριζόταν στην Οpinioστο 7,1% και στην Alco στο 3,7%… Μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο για το κυβερνών κόμμα είναι η πρωτοκαθεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, αν και οι δύο δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν αντιφατικά στοιχεία για το αν τα τελευταία γεγονότα ενίσχυσαν την εικόνα του υπουργού Εξωτερικών (κατά την Οpinioη διαφορά αυξήθηκε στο 5,1% (από 2,9%) και στην Alco μειώθηκε στο 2,9% (από 6,8%). Σημειώνεται ότι και οι δύο έρευνες έγιναν με τη μέθοδο της κάλπης από τις 26 έως τις 31 Ιανουαρίου, την εβδομάδα δηλαδή που επακολούθησε του αποκλεισμού 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της παραίτησης Πάχτα από την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή