O M. Γλέζος επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΝ

O M. Γλέζος επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΝ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθοριστικές για την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος» και «δύσκολες και κρίσιμες για την Αριστερά», χαρακτήρισε τις εκλογές της 7ης Μαρτίου χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος από τα ψηφοδέλτια του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο».

«Η επιδίωξη των δύο μεγάλων κομμάτων και των βασικών εξωθεσμικών συγκροτημάτων είναι μία Βουλή που θα μονοπωλείται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.», σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Υπογράμμισε δε ότι το κόμμα του, καθώς και οι συνεργαζόμενες με αυτό δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς, θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές τις προσπάθειες για τη σύγκλιση και τη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων της χώρας. «Απέναντι στους αριστερούς πολίτες που παρακολουθούν το εγχείρημά μας με ενδιαφέρον, όλοι εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε μετά τις εκλογές με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη την προσπάθεια για την ενότητα, τη ριζοσπαστικοποίηση και την ανασυγκρότηση της Αριστεράς. Γι’ αυτό η ψήφος στον ΣΥέχει διπλό νόημα: Είναι ψήφος για την ισχυρή παρουσία της Αριστεράς στη νέα Βουλή, είναι όμως και ψήφος για τη νέα ενωτική πορεία που έχει ανάγκη η Αριστερά».

Ενδεικτικό και χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας του συνδυασμού του ΣΥείναι το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο μετέχουν οι:

Μαν. Γλέζος, M. Κωστόπουλος πρώην ηγετικό στέλεχος του KKE, Αγγελική Φράγκου εργάτρια, πρόεδρος του Σωματείου απολυμένων «Σίσσερ Πάλκο», Λ. Λουλούδης, αντιπρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπ. Φυτράκης, δικηγόρος, Σταυρούλα Βρυώνη, πρόεδρος Εφετών επί τιμή και γ.γ. Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Γ. Δάρδανος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών, Π. Κλαυδιανός, οικονομολόγος, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου οικονομολόγος, N. Παπαδόπουλος αγρότης, Δ. Παπαχρήστος συγγραφέας και Στ. Σταυρόπουλος σκιτσογράφος.

Αλλαγές

Από τις μεγάλες, για τον Συνασπισμό, αλλαγές σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι φυσικά η «μετακίνηση» των δύο ευρωβουλευτών του κ. Αλ. Αλαβάνου και Μιχ. Παπαγιαννάκη στην B΄ περιφέρεια Αθηνών. Κατόπιν αυτού, καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες είναι οι κ. Δημ. Παπαδημούλης και N. Χουντής.

Ο πρόεδρος του ΣΥείναι στο ψηφοδέλτιο της A΄ Αθηνών, μαζί με -εκτός των άλλων- τον γραμματέα της AKOA κ. Γ. Μπανιά, τον εκ των ηγετικών στελεχών του ΣΥκ. Δ. Χατζησωκράτη, και την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρο και πρώην πρόεδρο του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων – Μεταναστών. Στους συνδυασμούς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, στελέχη από τον οικολογικό χώρο, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, πρώην στελέχη της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Επίσης, ξεχωρίζουν στα Γιάννενα η υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή του KKE κ. Γ. Θεωνά, στην B΄ Αθηνών οι κ. K. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, K. Θεοδωρόπουλος, συνδικαλιστής στο χώρο των πολιτών με αναπηρία, και στον νομό Κιλκίς ο κ. A. Κουλίνας από τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου και οι μηχανισμοί που τον στηρίζουν προβάλλουν τη διαδικασία εκλογής ως το κεντρικό σημείο της αλλαγής εικόνας που θέλουν να περάσουν», για να προσθέσει ότι «είναι φανερό πως πρόκειται για ένα τρυκ χωρίς ουσία. Οτι αποτελεί επανάληψη των χειρισμών του κ. Σημίτη και προδίδει πλήρη έλλειψη νέων ιδεών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή