Πιο εύκολη πρόσβαση νέων στο Ιντερνετ

Πιο εύκολη πρόσβαση νέων στο Ιντερνετ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με επιχειρήματα και όχι άδεια συνθήματα» υποδέχθηκε, όπως τόνισε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής χθες το μεσημέρι στην Καλλιθέα (στο κλειστό γυμναστήριο του Εσπέρου) νέους και νέες, μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Με αιχμές κατά του τρόπου που ο κ. Γ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει τους νέους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας, καθώς και στην «απάτη» της δωρεάν παιδείας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Νέες τεχνολογίες

Δίδοντας «μεγάλη αξία» στο δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, δεσμεύθηκε για συνδέσεις Διαδικτύου σε τιμές κόστους, καθώς επίσης και στην εισαγωγή 150.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών στη B΄ Γυμνασίου, σε αρχικό στάδιο – ένα μέτρο το οποίο αναμένεται «να επεκταθεί και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες», όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής. Χαρακτηρίζοντας το Διαδίκτυο εκπαιδευτικό εργαλείο, εξήγγειλε την ενίσχυση του ρόλου του μαθήματος της πληροφορικής στα σχολεία έτσι ώστε αυτό «να μεταδίδει γνώση».

Λέγοντας κατηγορηματικά «όχι στους πλούσιους και φτωχούς της τεχνολογίας», χαρακτήρισε τα παραπάνω μέτρα απαραίτητα για να «καλυφθεί η απόσταση της 10ετίας της αδιαφορίας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης των δημόσιων AEI και TEI, τα οποία «έχουν μετατραπεί σε μηχανές παραγωγής πτυχίων».

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων θα πρέπει να συνδυαστεί με την επένδυση πόρων έτσι ώστε οι φοιτητές να πάψουν να είναι «αποστασιοποιημένοι από την αγορά εργασίας». Υπενθύμισε, για μία ακόμη φορά, τη θεση του για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, ενώ καταδίκασε την «αντίθεση ορισμένων στις μορφές του ανταγωνισμού».

Αμφισβητώντας τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση για τον αριθμό των ανέργων, ο οποίος ξεπερνά σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή τις 600.000, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες για αύξηση του επιδόματος ανεργίας απαράδεκτες, καθώς αυτές αναδεικνύουν το πρόβλημα της οικονομικής πολιτικής, όπως υπογράμμισε. O πρόεδρος της Ν.Δ. στη χθεσινή του εμφάνιση έδωσε τη δική του απάντηση στις εξαγγελίες κ. Παπανδρέου, αφού δεσμεύθηκε ότι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για μία διετία ακόμη, καθώς επίσης ότι οι άνεργοι απόφοιτοι AEI και TEI θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα στήριξης του ΟΑΕΔ, αναφερόμενος στην πρόταση για την απασχόληση νέων πτυχιούχων χωρίς την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Οι μητέρες

Υπενθύμισε επίσης ότι στο πρόγραμμα της Ν.Δ. εξέχουσα θέση έχει η εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών και η διευκόλυνση των μητέρων που εργάζονται ή σπουδάζουν. Για τους νεαρούς που παραβρέθηκαν στη εκδήλωση δήλωσε ότι «η πατρίδα πρέπει να σας καλεί για όσο σας έχει ανάγκη», δεσμεύθηκε για σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας, η οποία θα φτάσει τους έξι μήνες καθώς αυτή τη στιγμή η θητεία ενός κληρωτού κοστίζει περισσότερο από 3.500 ευρώ σε κάθε ελληνική οικογένεια, όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή