Με το σύνθημα «πολιτική αλλαγή» η Ν.Δ. στις εκλογές

Με το σύνθημα «πολιτική αλλαγή» η Ν.Δ. στις εκλογές

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνθημα «ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή» επέλεξε η Νέα Δημοκρατίας ως κεντρικό στην προεκλογική της εκστρατεία. Κεντρική θέση στην εκστρατεία αυτή θα έχει η προβολή των θέσεών της -σήμερα εξάλλου παρουσιάζεται το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την οικονομία- παράλληλα με την επισήμανση των λαθών της κυβέρνησης. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. K. Καραμανλή (συμμετείχαν οι κ. Γ. Σουφλιάς, Δημ. Σιούφας, Βαγγ. Μεϊμαράκης, Προκ. Παυλόπουλος και Θόδ. Ρουσόπουλος), όπου εκτιμήθηκε η πολιτική κατάσταση και υπήρξε συνεργασία με τους εκπροσώπους των διαφημιστικών εταιρειών, σε σχέση με την καμπάνια του κόμματος.

Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι «οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με σύγκριση πολιτικών και όχι με πυροτεχνήματα της μορφής ότι επί 4 χρόνια οι νέοι θα εργάζονται χωρίς να πληρώνονται οι εργοδοτικές εισφορές». O γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Σιούφας για το ίδιο θέμα υπογράμμισε ότι «αφού ο κ. Παπανδρέου αντιγράφει τις προτάσεις μας, ας τις αντιγράψει τουλάχιστον ολόκληρες και ας τις ψηφίσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη Βουλή, αφού δεν τις ψήφισε ως κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που φεύγει».

Διαφημιστική εκστρατεία

Οσον αφορά στη διαφημιστική εκστρατεία, ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα προχωρήσει σε γκρίζα διαφήμιση, καθώς το 30% της καμπάνιας θα εστιάζει στην ανάδειξη προβλημάτων και το 70% στην προβολή των προτάσεων του κόμματος. Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πηγές, θα γίνεται ταυτόχρονα η παρουσίαση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας -θετική διαφήμιση- με την οπτικοποίηση επί του ιδίου θέματος της ανάδειξης των προβλημάτων. Για παράδειγμα, όταν θα παρουσιάζονται οι θέσεις για τη Δημόσια Διοίκηση, τα σποτάκια θα δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον δημόσιο τομέα. Επίσης διαφημιστικά σποτ θα γίνουν και για το πρόβλημα της διαφθοράς.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπου και, όπως τονίσθηκε, θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί μια δυναμική με βάση την εικόνα. Απάντηση στη φιέστα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί με ουσιαστικό πολιτικό λόγο και προτάσεις στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλυθεί – παρουσιασθεί η πολιτική πλατφόρμα του κόμματος και θα δοθούν στη δημοσιότητα τα επιμέρους προγράμματα. Συζητήθηκαν επίσης και διάφορες προτάσεις για το πώς θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να αντιπαραταχθεί επικοινωνιακά με το ΠΑΣΟΚ την προσεχή Παρασκευή και την Κυριακή, τις ημέρες δηλαδή του συνεδρίου και της ψηφοφορίας για την εκλογή του κ. Παπανδρέου. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναχωρήσει αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την πολιτική πλατφόρμα και τη διαφημιστική καμπάνια του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές. O κ. Καραμανλής, το προσεχές Σάββατο, θα μιλήσει στους ομογενείς της Ευρώπης, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή