Υποσχέσεις Γιώργου σε μικρομεσαίους

Υποσχέσεις Γιώργου σε μικρομεσαίους

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμη μέτρων για την περαιτέρω ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του χθες το απόγευμα σε συγκέντρωση μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τα μέτρα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην ελάφρυνση του φορολογικού βάρους και στην απλοποίηση του φορολογικού καθεστώτος, που ισχύει σήμερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στη μείωση του κόστους και του χρόνου για την ίδρυση μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, στην απλοποίηση της πτωχευτικής διαδικασίας, στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και στην ενίσχυση των κέντρων υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. O υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί στην πολιτική που θα ακολουθήσει για την υποβοήθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προ δεκαημέρου, αλλά η προβολή της οποίας έτυχαν οι προτάσεις του ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, καθώς το διάστημα εκείνο στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η υπόθεση Πάχτα.

Ο κ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή του ομιλία αναφέρθηκε γενικότερα και στις βασικές αρχές της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, σημειώνοντας ότι θα στηρίζεται στη διατήρηση των υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών, στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στην αναβάθμιση του τομέα του τουρισμού και την άρση στρεβλώσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στην υλοποίηση της οικονομικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην εξωτερική πολιτική χαρακτήρισε ρεαλιστική την προοπτική μόνιμης και καλής γειτονίας με την Τουρκία. Επίσης ανέφερε ότι, με την εξωτερική πολιτική που ασκήθηκε, «διασφαλίσαμε να μείνουμε αλώβητοι από κρίσεις».

Η χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου είχε εκτός των άλλων στόχο να «προλάβει» την παρουσίαση, σήμερα, του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του κόμματος κ. K. Καραμανλή και τον επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού κ. Γ. Σουφλιά. Σημειώνεται, τέλος, ότι αύριο το βράδυ ο κ. Γ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στη NET.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή