Ερωτήματα προς Παπανδρέου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιβάλλον δυσμενές, με την επίδραση των σκανδάλων ισχυρή, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται αυτήν την εβδομάδα για την υστάτη μάχη των εντυπώσεων στο πεδίο του συνεδρίου και της εκλογής του κ. Γιώργου Παπανδρέου «απ’ ευθείας από το λαό», με μια διαδικασία αμφιλεγόμενη και για πολλούς άκρως προβληματική.

Για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, που θα κληθούν την προσεχή Κυριακή να χρίσουν νέο αρχηγό τον κ. Παπανδρέου, θα στηθούν σε όλη τη χώρα περίπου 2.500 κάλπες σε κινηματογράφους, θέατρα, καφενεία, όπου θα προσέρχονται πολίτες και με την επίδειξη και καταγραφή των στοιχείων της αστυνομικής ταυτότητας θα ψηφίζουν τον ένα και μόνο υποψήφιο.

Η «επιχείρηση», επικοινωνιακή πέρα για πέρα, με δημοκρατική επίφαση, όσο αθώα και αν φαίνεται, εγείρει ερωτήματα:

1. Τι σημαίνει άραγε αυτή η καταγραφή των «φίλων» του κόμματος; Μήπως μας γυρίζει πίσω στη διχαστική περίοδο των «πράσινων» και «γαλάζιων» καφενείων;

2. Ποια θα είναι η χρήση του αρχείου προσωπικών δεδομένων που θα δημιουργηθεί; Μήπως για να ξεχωρίσουν οι «δικοί μας» και οι άλλοι;

3.Αίρεται η αρχή της μυστικότητας της ψήφου ή όχι; Και αν ναι, τι επιβάλλει τη διατήρησή της στις εκλογές;

4. Μπορούν χρονικά να συμπίπτουν η αλλαγή καταστατικού και η εφαρμογή του;

5. Νοείται εκλογή χωρίς σαφώς προσδιορισμένο σώμα εκλογέων;

Απλά ερωτήματα, στα οποία οφείλει το ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις. Εκτός και αν νομίζει ότι όλα είναι αυτονότητα για την τόσο ταλαιπωρημένη Δημοκρατία μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή