KKE: Τα κόμματα εξουσίας ξεχνούν τη γυναίκα

KKE: Τα κόμματα εξουσίας ξεχνούν τη γυναίκα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη κριτική στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, όσον αφορά θέματα που σχετίζονται την θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, καθώς και με τη νεολαία, άσκησε χθες η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα. «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν θέλουν καθόλου να χτυπήσουν την ανισοτιμία. Θέλουν τη γυναίκα με μισή δουλειά, μισή ζωή, μισή προσωπικότητα. Μπορεί να είναι αυτό το όνειρο μιας νέας γυναίκας;», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο δικομματισμός, δηλαδή η πολιτική του κεφαλαίου, δεν θέλει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ίσα δικαιώματα στη γυναίκα. Δεν θέλει τη χειραφέτησή της», συνέχισε η κ. Παπαρήγα και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Υπάρχει κόσμος, άνδρες και γυναίκες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία, που αναζητούν κάτι το διαφορετικό. Που δυσανασχετούν πριν απ’ όλα για την οικονομική κατάσταση, για τα δημοκρατικά δικαιώματα, για την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, για τα ζητήματα της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και κυρίως ανησυχούν για το πού πάει η κατάσταση. Ανησυχούν για τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς».

Αναφερόμενη, στο σημείο αυτό, στο περιεχόμενο του προεκλογικού λόγου των δύο μεγάλων κομμάτων, η γ.γ. της K.E. του KKE σημείωσε ότι «παίζεται από τον δικομματισμό ένα παιχνίδι με τη νεολαία: Σε όλες τις πτώσεις κλίνεται η “αλλαγή”. H Ν.Δ. πιο προσεκτική μιλάει για αλλαγή, εννοώντας μόνο την κυβερνητική αλλαγή – δεν επαγγέλλεται αλλαγή πολιτικής. H δε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει “θα τα αλλάξουμε όλα”, γιατί ξέρει ότι υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια και θέλει να εφησυχάσει τον λαό και να τον κοροϊδέψει». Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι μόνη συνεπής ψήφος κατά του δικομματισμού είναι η ψήφος «στο KKE και μόνο στο KKE. Γιατί», όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «είμαστε αδιάλλακτα αντίπαλοι του μεγάλου κεφαλαίου και συνεπής αντίπαλος του ιμπεριαλισμού». Οχι «όλοι εκείνοι» -εννοώντας προφανώς τον Συνασπισμό- «που υποστηρίζουν την αντίσταση εντός των τειχών, στο όνομα του ρεαλισμού».

Συμμαχίες

Και η κ. Παπαρήγα κατέληξε: «Μόνο τις συμμαχίες στο κίνημα με το KKE δεν θα τις πάρει αύριο μαζί του το ΠΑΣΟΚ. Οι καλύτερες ημέρες δεν θα έρθουν με τις συμμετοχικές δημοκρατίες, αλλά με την αδιάλλακτη πάλη κατά της πλουτοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή