«Διπλωματική ασθένεια» Γιώργου

«Διπλωματική ασθένεια» Γιώργου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε ο στενός του συνεργάτης κ. X. Παμπούκης, ανταποκρίθηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου στην πρόσκληση της πρώην προέδρου του ΣΥκ. Μαρίας Δαμανάκη, η οποία διοργάνωσε χθες το απόγευμα εκδήλωση συστράτευσης στελεχών της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών της 7ης Μαρτίου.

Ο κ. Παπανδρέου, αν και αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση, δεν το έπραξε επειδή σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες αντιμετωπίζει ένα ελαφρύ κρυολόγημα. Πάντως, ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ έκαναν χθες λόγο για «διπλωματική ασθένεια». Οπως ανέφεραν, ο κ. Παπανδρέου δεν ήθελε -μετά και τις συνεχείς επιθετικές του τοποθετήσεις, το τελευταίο διάστημα, για το «κατεστημένο» του ΠΑΣΟΚ- να φορτίσει εν όψει και του επικείμενου συνεδρίου περαιτέρω το κλίμα, αφού στο κυβερνών κόμμα πολλοί συνδέουν ακόμη την κ. Μαρία Δαμανάκη με την ταραχώδη περίοδο του 1989.

Υπέρβαση

Στον χαιρετισμό του, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίσθηκε εκ νέου έτοιμος να υπερβεί το υφιστάμενο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη χωράει και τους πολίτες που προέρχονται από την Αριστερά». O κ. Παπανδρέου πρόσθεσε στο μήνυμά του πως το ΠΑΣΟΚ είναι μια ποικιλόμορφη παράταξη, που αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα, ενώ προανήγγειλε «ρήξεις με το χθες και συναινέσεις με το αύριο». Από την πλευρά της, η κ. Μαρία Δαμανάκη τόνισε πως «είμαστε παρόντες γιατί επιθυμούμε να συνδιαμορφώσουμε τη νέα εποχή». Ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι στηρίζει το εγχείρημα του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και ότι υφίστανται διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι κ. Σκοτινιώτης, Κουναλάκης, Μπίστης, Καφετζόπουλος και Θέμελης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή