Στροφή Γ. Παπανδρέου στον προγραμματικό λόγο

Στροφή Γ. Παπανδρέου στον προγραμματικό λόγο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή στην παρουσίαση του προγραμματικού του λόγου θα επιχειρήσει από την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προετοιμάζει την ομιλία του στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με το σκεπτικό νέων «ανατροπών». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έχει δεχθεί εισηγήσεις να σκιαγραφήσει την «Ελλάδα της επόμενης ημέρας» όχι με την παρουσίαση θέσεων ανά τομέα πολιτικής, αλλά κυρίως αναδεικνύοντας τις μεταξύ τους διασυνδέσεις. O υπουργός Εξωτερικών προσανατολίζεται να προσεγγίσει, για παράδειγμα, την εκπαίδευση και την απασχόληση ως μια ενιαία ενότητα, ενώ μια άλλη θα αποτελούν η ασφάλεια, η υγεία και το ασφαλιστικό σύστημα.

Η έναρξη παρουσίασης των προγραμματικών διακηρύξεων του κ. Γ. Παπανδρέου θα αποτελέσει απάντηση και στην κριτικη που ασκείται ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Εξωτερικών ότι μέχρι τώρα έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην υφιστάμενη κατάσταση στο κυβερνών κόμμα και όχι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η κοινωνία ή στα διλήμματα της επερχόμενης αναμέτρησης. Πάντως, συνομιλητές του υπουργού Εξωτερικών σημειώνουν πως ο κ. Παπανδρέου ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να παρουσιάσει μόνο «ψήγματα» του προγραμματικού του λόγου, αφού ώς τώρα δεν είχε τη νομιμοποίηση της τυπικής εκλογής του στη θέση του προέδρου. Επίσης, άλλες πηγές παρατηρούσαν πως οι «επιθέσεις» του κ. Γ. Παπανδρέου κατά του «κατεστημένου» του ΠΑΣΟΚ ήταν επιβεβλημένες το τελευταίο διάστημα προκειμένου ο υπουργός Εξωτερικών να μην πληγεί και προσωπικά από την υπόθεση Πάχτα. Τα ίδια στελέχη πρόσθεταν πως ο συγκεκριμένος στόχος επετεύχθη, αφού παρά τη διεύρυνση της διαφοράς υπέρ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να προηγείται του κ. K. Καραμανλή στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει υπό τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδη το Ε.Γ. για τη συμπλήρωση των κενών στα ψηφοδέλτια και για την προετοιμασία του συνεδρίου. Χθες, το βράδυ επρόκειτο να αποσταλεί και η εγκύκλιος για την ψηφοφορία της Κυριακής με αντικείμενο την ανάδειξη του κ. Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου. H ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα σε ενιαία κάλπη για τα μέλη, τους νεολαίους και μη μέλη του ΠΑΣΟΚ, άνω των δεκαέξι ετών με απλή επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή