«ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατά ασφάλισης»

«ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κατά ασφάλισης»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βέλη της εναντίον και των δύο μεγάλων κομμάτων έστρεψε χθες η Αριστερά, με αφορμή τις προτάσεις της Ν.Δ. για το Ασφαλιστικό. «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι “το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο” όσον αφορά το γκρέμισμα των κατακτήσεων στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης», δήλωσε η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα. «H Ν.Δ. έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα με τους νόμους Σιούφα. Το ΠΑΣΟΚ τους διατήρησε και έκανε ακόμα χειρότερη την κοινωνική ασφάλιση ανεβάζοντας τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνοντας τις συντάξεις. Προχτές ακόμα, ανέβασε τα όρια συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων στα 40 χρόνια, με αντάλλαγμα να τους δίνει ένα πεντηκοστό παραπάνω στη σύνταξη», τόνισε για να προσθέσει: «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της συνόδου της Λισσαβώνας για παράταση του εργάσιμου βίου, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι μικρομεσαίοι και η αγροτιά πρέπει με ενιαίο μέτωπο να αντιδράσουν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε: «Πριν από τρία χρόνια οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν το ασφαλιστικό τους, την ανάγκη κοινωνικής στήριξης. Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα χρειαστεί να κάνουν και μετά τις εκλογές». Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική, θα καταργούσε νόμους της Ν.Δ. τους οποίους εφάρμοσε και ενίσχυσε» και κατέληξε: «Ας μην αντιδικούν ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου για το ποιος αντιγράφει ποιον. Και οι δυο κάνουν σκυταλοδρομία εξουσίας στον ίδιο μονόδρομο νεοφιλελεύθερων επιλογών. Αυτός που σήμερα εξαγγέλλει ότι πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές, γυρίζει στις πολιτικές του 1990 – 1993. Και αυτός που λέει ότι θα οδηγήσει την χώρα σε νέα εποχή, επαναλαμβάνει την ίδια πολιτική την οποία όφειλε να έχει καταργήσει».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας ανέφερε πως «είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία με τους νόμους Σιούφα την περίοδο ’90 – ’93, τους οποίους διατήρησε και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ μετά, εννοούσε και εννοεί, όπως και το ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσουν παρ’ ότι υπάρχει μεγάλη ανεργία και ειδικά στο χώρο της νεολαίας και της γυναίκας. Να αυξήσουν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και να μειώσουν τα κατώτερα όρια συντάξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή