Ενδιαφέρον για συνέδριο ΠΑΣΟΚ

Ενδιαφέρον για συνέδριο ΠΑΣΟΚ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενδιαφέρον αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και κυρίως την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος με άμεση ψηφοφορία απ’ όλους τους πολίτες, όπως προκύπτει από την έρευνα της VΡRC.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 22% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι το ενδιαφέρει «πολύ» η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το 23% «αρκετά», το 17% «λίγο», ενώ «σχεδόν καθόλου» το 36%.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον είναι σαφώς μεγαλύτερο μεταξύ των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος του 2000. Το σχετικό ποσοστό ανέρχεται στο 85%. Αντιθέτως, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας περιορίζεται στο 20%, στους ψηφοφόρους του KKE στο 16%, στους ψηφοφορόυς του Συνασπισμού στο 9% και σε αυτούς του ΔΗΚΚΙ στο 20%.

O νέος πρόεδρος

Μάλλον θετική εντύπωση προκαλεί όμως και η πρόταση για την εκλογή του νέου προέδρου απ’ όλους τους πολίτες, δηλαδή από τα μέλη και τους «φίλους» του κόμματος. Στο σχετικό ερώτημα θετικά απαντά το 55% του δείγματος, ενώ μάλλον αρνητική εντύπωση εκφράζει μόλις το 13%.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι θετικές κρίσεις κυριαρχούν μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (88%), ενώ, αντιθέτως, σαφώς πιο επιφυλακτικοί είναι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (28%). Πάντως, και οι ψηφοφόροι του KKE εκφράζονται θετικά σε ποσοστό 44%, ενώ αυτοί του ΣΥσε ποσοστό 55%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή