ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

«Καλώς ήλθατε» από τους εθελοντές 2004

«Οι Εθελοντές των Τελετών θα είναι αυτοί που θα πουν το πρώτο… «καλώς ήλθατε στην Ελλάδα» και θα είναι οι εκφραστές του πρώτου μηνύματος που θα στείλει η χώρα μας σε όλον τον κόσμο. Θα είναι οι ερμηνευτές μιας παράστασης που θα παρακολουθήσουν τέσσερα δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον πλανήτη και 70.000 θεατές μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία παραβρέθηκε χθες στη δοκιμαστική ακρόαση υποψηφίων Εθελοντών για τις Τελετές Εναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που έγινε στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Οπως είναι γνωστό, στις Τελετές Εναρξης και Λήξης θα συμμετάσχουν συνολικά 8.000 εθελοντές – ερμηνευτές και περίπου 2.000 εθελοντές τεχνικής υποστήριξης. Από τον πρώτο κύκλο ακροάσεων που ολοκληρώθηκε τους προηγούμενους μήνες, έχουν επιλεγεί περίπου 6.000 εθελοντές, ενώ κατά τον δεύτερο και τελευταίο κύκλο ακροάσεων, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2004, έχουν προγραμματιστεί περίπου άλλες 4.000 συνεντεύξεις υποψηφίων εθελοντών. Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Εθελοντισμού για τις Τελετές Εναρξης και Λήξης θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.athens2004.com/volunteers ενώ για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται δωρεάν στην ανοιχτή γραμμή Εθελοντισμού (800-11-2004-1).

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Προτάσεις χωρίς αντίκρισμα»

Επικίνδυνες για την πορεία του εκπαιδευτικού συστήματος και κενές ουσιαστικού περιεχομένου θεωρεί ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Καλός τις προτάσεις που διατύπωσε στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρότεινε τη συγχώνευση των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, ώστε να καταστεί εφικτή η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. «Εντονότατη θυμηδία προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα η προεκλογική εξαγγελία του κ. Παπανδρέου», ανέφερε χθες ο κ. Καλός και συμπλήρωσε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου συγχέει κατά τρόπο απαράδεκτο την έννοια και τη μεγάλη αποστολή της Παιδείας με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και ειδικότερα με την κατάρτιση, της οποίας συντονιστικό ρόλο έχει το υπουργείο Εργασίας». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος στηλίτευσε την πρόταση τονίζοντας ότι αποδεικνύει πώς ο κ. Παπανδρέου ενστερνίζεται τον σκληρό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού. Τέλος, ζήτησε να υπάρξει άμεση αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νεολαίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ME ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΕ

Κανένα θέμα με τα αυθαίρετα

Αυθαίρετη… ήταν τελικά η επικοινωνιακή καταιγίδα που ξέσπασε εναντίον του τομεάρχη ΠΕΧΩΔΕ της Νέας Δημοκρατίας κ. Σ. Τσιτουρίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του για κατάργηση των νόμων του ΥΠΕΧΩΔΕ αμέσως μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνάντηση που είχε, την Τετάρτη, με το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Τσιτουρίδης απεδέχθη όλα τα κλαδικά αιτήματα των μηχανικών τόσο για τις μελέτες των ιδιωτικών έργων όσο και για την προσωπική – επαγγελματική ευθύνη ως προς την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας. H αναφορά του κ.Τσιτουρίδη σε άμεση αναστολή της εφαρμογής των επίμαχων νόμων («Αδεια δόμησης» και «Μητρώα Μελετητών»), χωρίς άλλες διευκρινίσεις, οδήγησε σε σειρά σχολίων περί πρόθεσης της Ν.Δ. να ακυρώσει την εξελισσόμενη διαδικασία καταγραφής και ηλεκτροδότησης των αυθαιρέτων. Παρά την ταχεία παροχή διευκρινίσεων, το ζήτημα συντηρήθηκε μέχρι και χθες -και μάλιστα με δηλώσεις της υπουργού κ. Βάσως Παπανδρέου- με αποτέλεσμα την έκδοση νέας ανακοίνωσης εκ μέρους του βουλευτή, στην οποία και κάνει λόγο για «προεκλογικό πανικό αυτών που φεύγουν και πολιτική αθλιότητα». Στην κομματική αντιπαράθεση που ξέσπασε παρενέβη το TEE με ανακοίνωση του προέδρου του κ. Γ. Αλαβάνου, που ανέφερε ότι «δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντως, καθ’ όσον στη συνάντηση της διοίκησης του TEE με εκπροσώπους του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ της Ν.Δ. ουδόλως εθίγη το θέμα των αυθαιρέτων».

ΣΤΗΕΙΣΟΔΟ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΤΣΟΥ

Υποπτη σφαίρα

Μια σφαίρα αναστάτωσε χθες το πρωί τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στην A΄ Θεσσαλονίκης Γιώργο Πέτσο. Βρέθηκε στην είσοδο του πολιτικού του γραφείου στην οδό Τσιμισκή 31 από τη συνεργάτιδα του υποψήφιου βουλευτή, αλλά ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας που έσπευσαν για έρευνα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. H σφαίρα 9 χιλιοστών που είχε τοποθετηθεί στο χαλάκι της εισόδου περισυνελέγη από τους αστυνομικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή