Συνέδριο «εξπρές» τεσσάρων ωρών

Συνέδριο «εξπρές» τεσσάρων ωρών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο σαφές στίγμα για τις προγραμματικές του θέσεις θα επιχειρήσει να δώσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου με τη σημερινή του ομιλία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα αναφερθεί εκτενώς «στην Ελλάδα που οραματίζεται».

Οπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, ο κ. Παπανδρέου θα περιγράψει τις αλλαγές που σχεδιάζει στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα, εμμένοντας στο μοντέλο της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο σχεδιασμό του για ένα νέο μοντέλο οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί σε πέντε πυλώνες: Πρώτον, στην επένδυση στον άνθρωπο με τον συνδυασμό εκπαίδευσης και απασχόλησης. Εξ άλλου, ήδη από προχθές, ο κ. Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι εάν επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές, θα προχωρήσει στη συγχώνευση των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας. Δεύτερον, στην ανθρώπινη ασφάλεια. O κ. Παπανδρέου θα δεσμευθεί συγκεκριμένα για ένα πλέγμα μέτρων που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και θα αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τρίτον, τη διεύρυνση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας. O υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναφερθεί στο ανωτέρω πλαίσιο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, μέσω ενός νέου κύματος διαρθρωτικών αλλαγών. Τέταρτον, στη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας. Και πέμπτον, σε ένα συνολικά νέο μοντέλο διακυβέρνησης, με έμφαση στη μείωση των υπουργείων και την εκχώρηση πόρων και αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι ένα «συνέδριο – εξπρές» και θα έχει διάρκεια μόλις τεσσάρων ωρών. Ομιλητές, πέραν του κ. Γ. Παπανδρέου θα είναι ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδης. O κ. Σημίτης θα αιτιολογήσει την απόφαση να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να δρομολογήσει τη διαδικασία διαδοχής του, ενώ θα αναφερθεί επίσης στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας οκταετίας, αλλά και στα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Μετά τις ομιλίες θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την τροποποίηση του άρθρου του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο εκλογής του προέδρου, ώστε ο κ. Παπανδρέου να αναδειχθεί την Κυριακή στη συγκεκριμένη θέση μέσω άμεσης ψηφοφορίας στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και μη μέλη («φίλοι») του κυβερνώντος κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή