11 Φεβρουαρίου διαλύεται η Βουλή

11 Φεβρουαρίου διαλύεται η Βουλή

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και απόντος του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, συνεδρίασε χθες, για τελευταία φορά υπό τον κ. K. Σημίτη, το υπουργικό συμβούλιο το οποίο και αποφάσισε ομόφωνα κατόπιν σχετικής εισήγησης του πρωθυπουργού να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλο η διάλυση της Βουλής και η διενέργεια πρόωρων εκλογών την 7η Μαρτίου.

Στην επιστολή του προς τον κ. Στεφανόπουλο, ο πρωθυπουργός επικαλείται για την επίσπευση των εκλογών «τις ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό». Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε και το χρονοδιάγραμμα μέχρι τη διάλυση της Βουλής. O κ. Σημίτης εισηγείται να πραγματοποιηθεί στις 11 του μήνα. Την ίδια ημέρα ο κ. Γ. Παπανδρέου θα παραιτηθεί από υπουργός Εξωτερικών, ενώ από την επομένη τα καθήκοντά του θα ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός κ. T. Γιαννίτσης και θα αναλάβουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Τύπου και Εσωτερικών.

Στη σύντομη ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, το οποίο συνόψισε ως εξής: «Θα χτίσουμε πάνω σ’ αυτό που δημιουργήσαμε; Θα επεκτείνουμε τη μεταρρύθμιση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα για να είναι τα αποτελέσματα ορατά σε όλο και περισσότερο τομείς και σε όλο και περισσότερους πολίτες»; Τέλος, ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε τα μέλη του οργάνου για τη συνεργασία τους μαζί του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή