Αντιπαράθεση στη ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό

Αντιπαράθεση στη ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις σχετικά με τις προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. για το Ασφαλιστικό. O γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος κ. Γ. Σουφλιάς προέβη σε νέες διευκρινίσεις, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για διαστρέβλωση των θέσεων της Ν.Δ., αλλά και επιβεβαιώνοντας την πρόθεση για αύξηση της φορολόγησης των ρέπος. H κυβέρνηση συνέχισε την επιχείρηση εκμετάλλευσης του θέματος, ενώ σε συνδικαλιστικό επίπεδο, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στη ΓΣΕΕ, με ενισχυμένες τις θέσεις τους στο εσωκομματικό ταμπλό, αναπαρήγαγαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης την αντιπαράθεση.

Ο κ. Σουφλιάς, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του αναφέρθηκε στη φορολόγηση των ρέπος, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. μιλάει για επανεξέταση κερδών, από διάφορες επενδύσεις, ώστε να μην υπάρχει κοινωνική αδικία. Υπενθύμισε ότι ένας μικροκαταθέτης σήμερα στην τράπεζα, πληρώνει 15% φόρο επί των κερδών που έχει ενώ όσοι επενδύουν στα ρέπος φορολογούνται σήμερα με 7,5%. «Θα πρέπει οι πρόσοδοι απ’ όλα τα μέσα να έχουν κοινούς συντελεστές, εκτός από τα ομόλογα, γιατί εκεί πολλές φορές το κράτος βρίσκεται στην ανάγκη να δανειστεί», συμπλήρωσε ο κ. Σουφλιάς. Υπογράμμισε εξάλλου ότι η όλη φασαρία έγινε διότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αντιμετωπίσθηκε με τη γνωστή πολιτική σκοπιμότητα της κινδυνολογίας και της πλήρους διαστρέβλωσής του.

Στο θέμα παρενέβη και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης και αδιανόητο το θόρυβο που προκλήθηκε. O γραμματέας της K.O. κ. Δ. Σιούφας επανέλαβε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. ρητώς προβλέπει ότι αυξάνονται οι συντάξεις με στόχο τη σύγκλιση τους με τα ευρωπαϊκά επίπεδα και δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας ούτε οι εισφορές των ασφαλισμένων. Εξ άλλου ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Π. Δούκας τάχθηκε το πρωί υπέρ της φορολόγησης των τόκων των καταθέσεων μαζί με το εισόδημα για να διευκρινίσει το απόγευμα ότι πρόκειται για προσωπική πρόταση με ορίζοντα δεκαετίας.

Συνεδρίαση ΓΣΕΕ

Στη ΓΣΕΕ, το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ομιλία του γ.γ. και υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ., στην Αργολίδα, κ. Γ. Μανώλη. Επέρριψε τον όλο θόρυβο σε διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος του, λόγω «επικοινωνιακών λαθών» που έκαναν στελέχη του, προειδοποιώντας, όμως, ότι «η ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να δεχθεί τροποποίηση του ασφαλιστικού καθεστώτος». Απευθυνόμενος, στους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, τους επέκρινε γιατί δεν επέδειξαν την ίδια σπουδή «όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου διατύπωσε τη θέση για ανασφάλιστη εργασία των νέων ανέργων», ενώ τόνισε ότι τις θέσεις του κόμματος εκφράζει ο πρόεδρος κ. K. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος υπενθύμισε τη στάση που πήρε κατά της ασφαλιστικής πρότασης Γιαννίτση και κάλεσε τη Ν.Δ. να πάρει πίσω το πρόγραμμα. «Καλώ δημοσίως και γραπτώς τους Ελληνες εργαζόμενους να διαβάσουν επιμελώς το πρόγραμμα και να καταλάβουν ποια θα είναι η επόμενη ημέρα εάν αυτό το πρόγραμμα γίνει κυβερνητική πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο νόμος Ρέππα

Υπεραμυνόμενος του ασφαλιστικού νόμου Ρέππα, τον χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο σε όλη την Ευρώπη», συμπληρώνοντας ότι «πάσχει στο θέμα της ανταποδοτικότητας και στο ύψος των συντάξεων». Για υποκριτική στάση στο Ασφαλιστικό επέκρινε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής πρόεδρος (ΣΥΝ) κ. Αλ. Καλύβης. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ κ. Κούτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή