ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι θεατές προτίμησαν τη «Μάσκα του Ζορό»

Αν και μακράς διάρκειας η συνέντευξη, που παρεχώρησε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου στη NET, προσέλκυσε και διατήρησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Σύμφωνα με την AGB, ο ένας στους πέντε που έβλεπε τηλεόραση το βράδυ της Τετάρτης είδε την συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, ενώ τμήμα της για ένα τουλάχιστον λεπτό είδε το 26,8% του πληθυσμού.

Ο μέσος όρος τηλεθέασης της συνέντευξης, που ξεκίνησε στις 22.02 και ολοκληρώθηκε στις 00.15, ήταν 8,5%, ποσοστό που αναλογεί σε 783.000 άτομα, ενώ το μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών ήταν 20,1%.

Πάντως, το πρώτο σε προτίμηση πρόγραμμα της βραδιάς ήταν η αμερικανική περιπέτεια «H μάσκα του Ζορό» (Mega) με τον Αντόνιο Μπαντέρας, με τηλεθέαση 10,2 % και μερίδιο 23,7%, ενώ δεύτερη ήρθε μια ακόμη ταινία ο «Κώδικας τιμής» (ANT1) με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, που συγκέντρωσε ποσοστά 9,7% και 22,2% αντίστοιχα.

Σκληρή κριτική

Εν τω μεταξύ σκληρή κριτική στον κ. Παπανδρέου για όσα ανέφερε στη συνέντευξή του, άσκησε η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα: «O κ. Παπανδρέου πρόβαλε μια ιδέα που εγώ θα την χαρακτήριζα σαν μοναρχική ιδέα», ανέφερε για να προσθέσει: «Είπε ότι η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί πολλά προβλήματα και τελικά χώρισε την ελληνική κοινωνία, τον ελληνικό λαό, σε αυτούς που έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται και στους απροσάρμοστους. Χαρακτήρισε μάλιστα ως απροσάρμοστους αυτούς που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, γενικότερα τις νέες τεχνολογίες». H κ. Παπαρήγα κάλεσε «τον λαό να σκύψει πάνω σε αυτές τις αντιλήψεις και να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πια να γίνεται κομπάρσος του δικομματισμού».