Αγωνία για το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν

Αγωνία για το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Κορυφαία επικοινωνιακή στιγμή του χθεσινού συνεδρίου, το φινάλε του. Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε ένα-ένα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και προσέγγισε τον, συγκινημένο ήδη από την ώρα της ομιλίας του, Κώστα Σημίτη. Απερχόμενος και νέος πρόεδρος ύψωσαν μαζί το χέρι και χαιρέτισαν τα μέλη του κόμματος.

– Από τις 9.30 το πρωί άρχισαν να προσέρχονται οι πρώτοι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ στο «Σπίτι της Αρσης Βαρών» στη Νίκαια. Μία ώρα αργότερα, επικρατούσε το αδιαχώρητο γύρω από το Στάδιο αλλά και στους δρόμους της Νίκαιας. Εκατοντάδες ήταν οι αφίσες στις κολόνες που καθοδηγούσαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο βουνό όπου έχει κατασκευασθεί το νέο στάδιο. Ομολογουμένως έξυπνη ιδέα, δημιουργεί και προηγούμενο για τους Ολυμπιακούς.

– Βασικό θέμα συζήτησης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι ενδεχόμενες συνέπειές της στην προσέλευση οπαδών στις κάλπες της Κυριακής. Ιδιαιτέρως αυστηρός ήταν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης. «Οφείλουμε να σεβόμαστε την Αρχή αλλά το ίδιο οφείλουν να κάνουν και τα μέλη της. Κάποια μέλη της υπονόμευσαν το κύρος του οργάνου και έσπευσαν να διαρρεύσουν με ακρίβεια την απόφασή της», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραίτησή τους. Πιο «χαλαρός» εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης: «Τα κόμματα δεν είναι εξωραϊστικοί σύλλογοι».

– «Υπάρχουν κόμματα που φοβούνται τη γνώμη των πολιτών, εμείς τη ζητάμε», ήταν το σχόλιο του Τηλέμαχου Χυτήρη στις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων για την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ.

– Πρώτος έφθασε στη Νίκαια ο Κώστας Σημίτης και αμέσως έπεσαν πάνω του οι τηλεοπτικές κάμερες. Μία γυναίκα αναρωτήθηκε ποιος ήρθε και όταν της απάντησαν ο πρωθυπουργός, αναρωτήθηκε: «O Γιώργος Παπανδρέου δηλαδή;» Λίγη ώρα μετά έφθασε και ο υπουργός Εξωτερικών.

– Μαζί εισήλθαν στον χώρο του συνεδρίου οι Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πρόεδρος και γραμματέας κατευθύνθηκαν στις θέσεις του προεδρείου, ενώ ο Γ. Παπανδρέου κάθισε στο δεύτερο διάζωμα μαζί με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, όταν εκλήθη στο βήμα, έκανε «την κάθοδο προς τον λαό».

– Ως Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου προσφώνησε στο βήμα τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος του προεδρείου του χθεσινού συνεδρίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Μαζί του στο προεδρείο η Φώφη Γεννηματά, οι γραμματείς της Νομαρχιακής Τρικάλων και της Νεολαίας αλλά και ένας αγρότης από την Πέλλα, ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

– Στην πρώτη σειρά των θέσεων κάθισε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, μαζί με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος. Αλλωστε, έχει πλέον διττό ρόλο: σύζυγος του ιδρυτή και μητέρα του νέου προέδρου! Αντιθέτως, πιο πίσω κάθισε η Δήμητρα Λιάνη. Λογικό? είναι μόνον σύζυγος του ιδρυτή… Οταν, πάντως, ο Γ. Παπανδρέου κατέβηκε από το βήμα έσπευσε και τον φίλησε…

– Επειτα από χρόνια επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ η επικοινωνία μπαλκονιού και πλατείας. Αρκετές φορές ο Γ. Παπανδρέου έδωσε αφορμή για συνθήματα από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και απάντησε σε αυτά. Οταν μάλιστα περιέγραφε τις σκέψεις του για τη νέα σχέση κόμματος, κυβέρνησης και κοινωνίας, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, που ούτως ή άλλως έδινε το στίγμα, απάντησε: «Αυτό, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος στην κυβέρνηση, το κόμμα στον λαό». Καθαρά πράγματα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή