Ν.Δ.: Το ΠΑΣΟΚ δεν σέβεται τους θεσμούς

Ν.Δ.: Το ΠΑΣΟΚ δεν σέβεται τους θεσμούς

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έλλειψη σεβασμού στους κατοχυρωμένους από το Σύνταγμα θεσμούς, κατηγόρησε η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης κατηγορούσε τα μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, ότι δεν σέβονται τον θεσμό, επειδή όπως είπε «διοχέτευσαν στον Τύπο» την απόφασή της. O εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ με την απόφασή του να προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδειξε ότι αναγνωρίζει πως στη διαδικασία υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας. «H Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε παράνομη αυτήν τη διαδικασία και το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την αρχή γιατί η απόφαση δεν του άρεσε και δήλωσε ότι θα κάνει ότι αυτό νομίζει πως είναι νόμιμο», πρόσθεσε για να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν σέβεται τους κατοχυρωμένους από το Σύνταγμα θεσμούς και παραβιάζει τις αποφάσεις τους. «Αυτό δεν είναι νέο ύφος ούτε νέο ήθος. Αυτό είναι απλώς το ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζει», κατέληξε.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μίλησε για «μετάλλαξη συνταγματικού χαρακτήρα» και για «θέμα αντισυνταγματικής τάξης» και τόνισε ότι πρόκειται για επικοινωνιακή επινόηση που σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με συμμετοχική δημοκρατία. O απλός πολίτης, εισπράττει μήνυμα περιφρόνησης, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης επέλεξε να επιτεθεί κατά της Αρχής. «H Δημοκρατία μας θα ήταν χωρίς περιεχόμενο αν υπονομεύονται και αφυδατώνονται τελικώς και στη συνείδηση του λαού απαξιώνονται οι θεσμοί της», είπε και πρόσθεσε: «Φοβούμαι ότι ένας νεοπαγής θεσμός, οι ανεξάρτητες αρχές υπονομεύονται και απαξιώνονται με τον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετωπίζουμε. Εάν το ΠΑΣΟΚ και οποιοδήποτε άλλο κόμμα με το καταστατικό του αποφάσιζε ότι εκτός από τα μέλη το ίδιο δικαίωμα ψηφοφορίας ή άλλης συμμετοχής σε συζητήσεις των οργανώσεών του το έχουν και όσοι δηλώνουν φίλοι του, πού θα υπήρχε το πρόβλημα;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή