Εκπληξη από Αριστερα – Αποσυσπειρώνει ΠΑΣΟΚ το Ασφαλιστικό

Εκπληξη από Αριστερα – Αποσυσπειρώνει ΠΑΣΟΚ το Ασφαλιστικό

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπληξη προκαλεί η αντίδραση της κοινής γνώμης στην κρίση του Ασφαλιστικού, σύμφωνα με το εκλογικό βαρόμετρο της VPRC, που διενεργεί σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες για τον ΣΚΑΪ 100,3.

Οι τάσεις του εκλογικού σώματος, που αποτυπώνονται στην τελευταία μέτρηση, στο διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου, στις ημέρες δηλαδή της έντασης του Ασφαλιστικού, δείχνουν παραδόξως πτωτική τάση για το ΠΑΣΟΚ, σταθερότητα για τη Νέα Δημοκρατία και άνοδο για τα μικρά κόμματα της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τον ερευνητή κ. I. Μαυρή, η ανάδειξη του ασφαλιστικού προβλήματος από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ανακάλεσε στη μνήμη των αριστερών ψηφοφόρων τη σύγκρουση των συνδικάτων με την κυβέρνηση στην περίοδο Γιαννίτση και προκάλεσε αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το βαρόμετρο δείχνει υποχώρηση της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ από το 85% στο 79%, γεγονός που οδηγεί τους ερευνητές στην εκτίμηση πως η διαφορά διευρύνθηκε εκ νέου από τις 4,5 στις 5 ποσοστιαίες μονάδες, ανεβάζοντας το KKE στο 5,5% και τον Συνασπισμό στο 3,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή