ΣΥΝ: «Πρόβλημά του η αντιλαϊκή πολιτική»

ΣΥΝ: «Πρόβλημά του η αντιλαϊκή πολιτική»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«To ΠΑΣΟΚ δεν έπασχε ποτέ από έλλειψη ισχυρού αρχηγού. Το πρόβλημά του είναι η συντηρητική πολιτικοϊδεολογική του μετάλλαξη και η εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. Και αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν», δήλωσε χθες από την Καβάλα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος και διέψευσε τις σφυγμομετρήσεις που παρουσιάζουν το κόμμα του να μην προσεγγίζει το ποσοστό εισόδου στη Βουλή. Οπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, «τα ενωτικά ψηφοδέλτια του Συνασπισμού θα έχουν αποτελέσματα, τα οποία θα είναι διαφορετικά από αυτά που οι σφυγμομετρήσεις υποστηρίζουν. Εχει επαναληφθεί αυτή η διάψευση και στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αλλά και στις προηγούμενες εκλογές του 2000 και του 1996».

O κ. Κωνσταντόπουλος απέδωσε στα μεγάλα κόμματα νεοφιλελεύθερη πολιτική, που υπονομεύει τα συμφέροντα των πολιτών. «Τα προβλήματα», είπε, «είναι απέναντι σε όλους και δεν υπάρχει περιθώριο πια ούτε για κάποιον, που με ψευδαισθήσεις θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και αύριο θα διαψευστεί και θα θυμώσει γιατί για μια φορά ακόμη παραπλανήθηκε και δεν θα του φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο η δική του ψευδαίσθηση, ούτε για εκείνον που νομίζει ότι ψηφίζοντας Ν.Δ. αλλάζει η κοινωνική και οικονομική κατάσταση». Εξάλλου, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «το βασικό θέμα για μας είναι το νέο μοντέλο αρχηγικού κόμματος το οποίο επιβάλλει ο κ. Γ. Παπανδρέου. Μιλάει υποκριτικά για συμμετοχική δημοκρατία. Την ίδια ώρα, στην πράξη, καταργεί κάθε δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής των ίδιων των μελών του κόμματός του. Τα μέλη και τα εκλεγμένα όργανα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θέλει ο Γ. Παπανδρέου, αντιμετωπίζονται πλέον ως παθητικοί θεατές, ως απλοί ψηφοφόροι, που διά βοής επικυρώνουν ειλημμένες αποφάσεις, οι οποίες επικροτούν με τελετουργικές διαδικασίες τον εκλεκτό των MME και του δίνουν την εντολή να κάνει ανεξέλεγκτα ό,τι θέλει». Και κατέληξε: «Ολη αυτή η εξέλιξη συνιστά ανησυχητική μετάλλαξη του βασικού για τη δημοκρατία κομματικού θεσμού, που είναι δομή αναγνωρισμένη από το Σύνταγμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της συμμετοχής της κοινωνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή