Περιμένουν έργα στη X. Τρικούπη

Περιμένουν έργα στη X. Τρικούπη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή στην προχθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή του κ. Γ. Παπανδρέου επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, αν και αναγνωρίζεται πως προκειμένου να αξιοποιηθεί από το κυβερνών κόμμα η όποια ουσιαστική δυναμική από τις τελευταίες εξελίξεις, απαιτείται ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει συγκεκριμένο πολιτικό λόγο και να πείσει ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει αποτελεσματικά τη χώρα.

Είναι ενδεικτικό ότι τα πλέον αισιόδοξα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέμεναν πως στη διαδικασία εκλογής θα λάμβαναν μέρος περί τα 700 χιλιάδες άτομα, ενώ τελικώς στις «κάλπες» προσήλθαν 1.020.145 πολίτες σε όλη την Ελλάδα. H μεγαλύτερη συμμετοχή μη μελών σημειώθηκε στη B΄ Αθήνας, όπου η αναλογία μελών και «φίλων» ήταν 1 προς 20. Στην A΄ Αθήνας η αναλογία ήταν 1 προς 11, όπως και στη Μαγνησία. Επίσης υψηλή ήταν η αναλογία στα Χανιά (1 προς 9), στην A΄ Θεσσαλονίκης (1 προς 6) και στο Ηράκλειο (1 προς 6). Αντιθέτως, η μικρότερη συμμετοχή «φίλων» παρατηρήθηκε στην Ικαρία (1 προς 2,5), στη Φλώρινα (1 προς 3,2) και στη Λακωνία (1 προς 3,4). Παράλληλα, περί τα 450 χιλιάδες άτομα συμπλήρωσαν ειδικά «δελτία επικοινωνίας» με το ΠΑΣΟΚ, για την επαγγελματική και κοινωνική τους κατάσταση. Πάντως, λόγω πίεσης χρόνου, η Χαριλάου Τρικούπη θα τα επεξεργαστεί μετά τις εκλογές, αφού επιθυμεί να διατηρήσει την «επαφή» της με όσους έλαβαν μέρος στην προχθεσινή διαδικασία. Επίσης, παρά τις εύλογες ενστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είναι πλέον σαφές ότι το αρχείο που δημιουργήθηκε για τα μη μέλη κατά την προχθεσινή ψηφοφορία θα διατηρηθεί.

Πάντως, όπως προαναφέρθηκε, τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη συμφωνούν πως προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να «κεφαλαιοποιήσει» τα όποια κέρδη από την υψηλή συμμετοχή στις «εκλογές» της Κυριακής, θα πρέπει ο κ. Γ. Παπανδρέου εφ’ εξής να περιορίσει τις αναφορές του στις τομές και ρήξεις που επαγγέλλεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και να αναπτύξει συγκεκριμένες και σαφείς θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει χωρίς την παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συμπληρώσει τα κενά στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος. Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου υποστήριζαν, πάντως, ότι δεν τίθεται ζήτημα αναθεώρησης της απόφασης να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές οι τρεις βουλευτές η υπογραφή των οποίων στην τροπολογία Πάχτα «πλαστογραφήθηκε». Τέλος, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί σήμερα τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή