Επίθεση KKE, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ για δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο

Επίθεση KKE, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ για δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την εντονότατη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας διά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θόδωρου Ρουσόπουλου σχετικά με τη μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά το χρόνο της δωρεάν πολιτικής διαφήμισης κατά την προεκλογική περίοδο, χθες, και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν σκληρότατες θέσεις για τις ρυθμίσεις που επέβαλε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δωρεάν τηλεοπτικός χρόνος που θα διατεθεί στα κόμματα θα είναι ύψους συνολικά πέντε εκατ. ευρώ και θα είναι μειωμένος κατά δύο τρίτα σε σχέση με εκείνον, που είχαν αγοράσει τα κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Το πρωί, ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «έχουμε καταλήξει σε μιαν απόφαση, η οποία θα παρουσιαστεί τώρα με μια μορφή υπουργικής απόφασης για το θέμα των υποχρεώσεων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών κατά την προεκλογική περίοδο. Θέλω να τονίσω ότι τον συμψηφισμό με τις υποχρεώσεις των τηλεοπτικών σταθμών μέρους του τέλους των συχνοτήτων για το έτος 2003 τον είχε προτείνει και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, τον είχε αποδεχθεί και η Νέα Δημοκρατία στην προηγούμενη διακομματική επιτροπή».

Αντίθετοι στη ρύθμιση

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», την πλήρη αντίθεσή τους στη μονομερή ρύθμιση εξέφρασαν τα αρμόδια στελέχη του Συνασπισμού, του KKE και του ΔΗΚΚΙ. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Καϊμάκης εκ μέρους του Συνασπισμού και πρώην μέλους του ΕΣΡ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κοινή απόφαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής και αυτό επειδή από αυτήν είχαν αποχωρήσει τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης. «Καταλήξαμε», είπε, «μόνον ως προς τις ρυθμίσεις που αποτελούν κεκτημένο των μέχρι σήμερα εκλογικών αναμετρήσεων και οι οποίες είχαν εφαρμοστεί από το 1996 έως το 2000 αλλά όσον αφορά το νέο νόμο 3023 του 2002 που προτείνει δωρεάν χρόνο χωρίς να λέει το ύψος του ή την έκφρασή του ή τον τρόπο που θα ρυθμιστεί, εκεί υπάρχει σοβαρή διαφωνία». Σύμφωνα με τον κ. Καϊμάκη, η σχετική ρύθμιση θα σημάνει άνιση μεταχείριση μεταξύ των κομμάτων.

Το KKE

O βουλευτής του KKE κ. Αντώνης Σκυλλάκος δήλωσε ότι «με βάση τα λεγόμενα, θα μας δώσουν ένα μικρό ποσοστό από το ένα πέμπτο, ενώ τα τέσσερα πέμπτα θα τα διαχειριστούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Λέει, τα τρία μικρότερα κόμματα και δεν ξέρω αν θα βάλουν και άλλα μικρά κόμματα που είναι εκτός Βουλής σήμερα, πάνε να τα στριμώξουν στο 20% του τηλεοπτικού χρόνου και μιλάμε μόνο για τον δωρεάν χρόνο διότι αν πάμε στο τι γίνεται στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές που είναι ελεύθερες, καταλαβαίνετε ότι όχι αναλογική ισότητα αλλά καμιά σχέση με τη δημοκρατία δεν θα υπάρχει στο πώς μεταχειρίζονται τα μικρά κόμματα».

Το ΔΗΚΚΙ

Από την πλευρά του ΔΗΚΚΙ, ο κ. Πάντζας είπε ότι «διαμαρτυρόμαστε, καταγγέλλουμε, φωνάζουμε επειδή ξέραμε ότι θα συμβεί αυτό και εμείς αντιδράσαμε σαν κόμμα σε όλες τις απαγορεύσεις που έχουν βάλει, δυστυχώς με τη συμφωνία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και την ανοχή των μικρότερων στο να απαγορεύονται οι αφίσες και τα αεροπανό διότι όταν δεν έχεις ισοτιμία στα MME να σου κόβουν και την οπτική προπαγάνδα είναι απαράδεκτο. Απορώ πώς ο ελληνικός λαός τα δέχεται όλα αυτά. Αυτές οι πράξεις και άλλα πολλά που συμβαίνουν τώρα τελευταία θυμίζουν ότι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα γίνεται Εθνικοσοσιαλιστικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή