Βολές Παπαρήγα κατά Ecofin και E.E.

Βολές Παπαρήγα κατά Ecofin και E.E.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικότερα των αποφάσεων του Εcofiέβαλε χθες η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε ότι μετά τις 7 Μαρτίου το κόμμα της «θα συμβάλει στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων κατά των αποφάσεων του Ecofin, που προβλέπουν την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την καθήλωση των εισοδημάτων».

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να ενισχύσει το KKE, γιατί, όπως είπε, «είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει καμιά πολιτική ή ηθική δέσμευση να προωθεί της αποφάσεις της E.E.». Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, δεν πρέπει να δώσουν καμιά πίστη στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αλλά και των κομμάτων εκείνων που έχουν συμβάλλει στην ψήφιση του Μάαστριχτ και στην Ομοσπονδιοποίηση της Ενωσης, «διότι όταν έχεις δεσμευτεί με την υπογραφή σου σε αντιλαϊκές στρατηγικές, δεν μπορείς, δεν έχεις το σθένος, δεν θέλεις να συμβάλεις και στην αντίσταση».

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι προχθές στον Κορυδαλλό «είχε το θράσος να απευθυνθεί στην εργατιά και στους ναυτεργάτες. Και λέμε θράσος γιατί πραγματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ακόμα σκληρότερες συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων, τους δε ναυτεργάτες τους οδήγησε σ’ ένα μεγάλο μέρος στην ανεργία».

Οχι στο δικομματισμό

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εγκαταλείψουν αντιλήψεις δογματικές, του παρελθόντος και την ίδια ώρα τους κάλεσε -στην ουσία- να παραιτηθούν από διεκδικήσεις στοιχειώδεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά και του δικαιώματος στον ελεύθερο χρόνο. «Οι εργαζόμενοι», κατέληξε, «δεν πρέπει να κάνουν το λάθος για άλλη μια φορά, δίνοντας δύναμη στα κόμματα του δικομματισμού. Είναι σαν να αυτοπυροβολούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή