O Παπανδρέου με ΑΔΕΔΥ – ΠΑΣΕΓΕΣ

O Παπανδρέου με ΑΔΕΔΥ – ΠΑΣΕΓΕΣ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία νέα σχέση του πολίτη με το κράτος μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στα μέλη του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε ότι θα αποτελέσουν τους «μόνιμους συμβούλους» στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αλλαγής στη δημόσια διοίκηση και «στην ανατροπή νοοτροπιών και σχέσεων που επί χρόνια έχουν ταλαιπωρήσει τον Ελληνα πολίτη».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε για άλλη μία φορά τη θέση του για τη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρός της κ. Σπ. Παπασπύρος, αναφέρθηκε «στην ανάγκη μιας ανεξάρτητης διοίκησης χωρίς πελατειακές σχέσεις και διαμεσολάβηση». Επανέφερε το αίτημα για την αποκατάσταση του ποσοστού αναπλήρωσης στις συντάξεις στο 80%. Επίσης, επέμεινε στην αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και στην ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση.

Και στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου είχε συνάντηση με το προεδρείο της οργάνωσης. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά, τόσο ο εορτασμός της εκλογής του στο Κιλελέρ όσο και η χθεσινή συνάντηση δείχνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τον αγροτικό τομέα. «Υπήρξε σύμπτωση απόψεων με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ. Οι νέες γενιές αγροτών θα πρέπει να ενταχθούν στον αγροτικό τομέα από επιλογή και όχι από ανάγκη», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Συμφώνησε μάλιστα με την πρόταση της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού φορέα με αντικείμενο την ουσιαστική αναβάθμιση του αγρότη, ενώ προσέθεσε ότι ο συγκεκριμένος φορέας μπορεί να είναι τριτοβάθμιος, «που θα αναδεικνύει τη δυνατότητα που οι μη κρατικοί φορείς και τα μη κρατικά τριτοβάθμια ιδρύματα μπορούν να παίξουν».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη για τις δυνατότητες που δίνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) αλλά επιφυλάχθηκε να εξαγγείλει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους αγρότες το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εκλογική αναμέτρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή