Συνεργαζόμενος με τη Ν.Δ. ο Στ. Παπαθεμελής

Συνεργαζόμενος με τη Ν.Δ. ο Στ. Παπαθεμελής

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια δήλωση του κ. K. Καραμανλή επισημοποιήθηκε χθες η στράτευση του κ. Στέλιου Παπαθεμελή στο ψηφοδέλτιο της A΄ περιφέρειας της Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. «Τον Στ. Παπαθεμελή τον εκτιμώ, γιατί είναι ένας άνθρωπος με αρχές που έχει το θάρρος της γνώμης του», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την ευρύτερη συνεργασία του νεοσύστατου κόμματος του πρώην υπουργού με τη Ν.Δ. «H φωνή της Δημοκρατικής Αναγέννησης και των ανθρώπων της είναι χρήσιμη, αξίζει να υπάρχει και να ακούγεται στη Βουλή και ως εκ τούτου την δεχόμαστε όπως είναι και δεν θέλουμε να την αλλάξουμε. Την σεβόμαστε, γιατί πιστεύουμε στον πλουραλισμό των ιδεών», προσέθεσε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αφετηρία, η Ν.Δ. προχωράει μπροστά μαζί με όλους όσοι οραματίζονται ένα νέο ξεκίνημα για την Πατρίδα μας, μια νέα διακυβέρνηση».

Αφθαρτος

Των δηλώσεων αυτών επακολούθησε και ανακοίνωση του ίδιου του κ. Παπαθεμελή, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. «νέο και άφθαρτο πολιτικό». Αναφέρθηκε δε εκτενώς στην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι διαφώνησε για την πολιτική που ακολούθησε το κυβερνών κόμμα και είχε ως αποτέλεσμα, όπως είπε, «την ανεργία, τη φτώχεια, τη διαφθορά και τη διαπλοκή». Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «υπάρχει ανάγκη για πολιτική αλλαγή στον τόπο, ακόμη και για λόγους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος», αλλά διευκρίνισε ότι η συνεργασία του με τη Ν.Δ. «είναι εκλογική, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πλήρως ανεξάρτητη η Δημοκρατική Αναγέννηση ως κεντρώα πολιτική δύναμη με τη δική της αυτονομία». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαθεμελής εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι κεντρώες δυνάμεις που στηρίζουν τη Ν.Δ. «γιατί τούτο», όπως είπε «θα αποβεί προς όφελος του τόπου και των πολιτών».

Διεκδίκηση ψήφου

Σήμερα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των άλλων στελεχών του κόμματος του κ. Παπαθεμελή που επίσης θα μετάσχουν στους μάχιμους συνδυασμούς της Ν.Δ. στην A΄ και B΄ Αθηνών. Αυτή άλλωστε είναι και η ειδοποιός διαφορά της νέας συνεργασίας με την αντίστοιχη που είχε συνάψει η Ρηγίλλης με τον Στέφανο Μάνο στις προηγούμενες εκλογές, καθώς τότε, υπενθυμίζεται ότι οι «Φιλελεύθεροι» είχαν επιβάλει την τοποθέτηση του κ. Ψαχαρόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και όχι την απευθείας διεκδίκηση της ψήφου στελεχών των «Ταύρων» μέσω των πολιτών.

«Ο καθένας επιλέγει τον φυσικό του χώρο στις νέες συνθήκες» ήταν το ολιγόλογο σχόλιο του κ. Χρ. Πρωτόπαπα και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «τη Δημοκρατική Παράταξη δεν την αφορούν οι όποιες διεργασίες προσχώρησης γίνονται στη Ν.Δ.». O κ. Χρυσοχοΐδης, ωστόσο, δεν απέφυγε και κάποιες σκωπτικές αναφορές λέγοντας ότι «ο κ. Παπαθεμελής κάνοντας τις επιλογές του πριν από δύο μήνες άσκησε κριτική από αριστερά στο ΠΑΣΟΚ, και είναι απορίας άξιον πώς αυτή τη στιγμή βρέθηκε στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος».

Η κοινωνία

Οι εν λόγω δηλώσεις των κ. Πρωτόπαπα και Χρυσοχοΐδη δεν έμειναν βέβαια αναπάντητες από τη Ρηγίλλης. Με δήλωσή του ο κ. Θ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι «ο φυσικός χώρος της Νέας Δημοκρατίας είναι η κοινωνία» και ότι «η πολιτική υπάρχει για να υπηρετεί τους πολλούς, τους λιγότερο προνομιούχους, αυτούς που θέλουν ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος». Φωτογραφίζοντας δε και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με τις μετεγγραφές των δύο πρώην στελεχών της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «εμείς αρνούμαστε να υποκύψουμε στις σειρήνες του πολιτικού καιροσκοπισμού και των ιδεολογικών εκπτώσεων, προχωράμε μπροστά με τις ιδέες μας να συσπειρώνουν μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή